Els primers deu dies de setembre seran de Festa Major a Sant Celoni

Les comissions de treball han volgut saccejar-la i s'han donat a conèixer les primeres novetats | El pregó el farà la Colla del Ferro en motiu dels 250 anys de les Gitanes a Sant Celoni | Les Colles dels Senys i els Negres seguiran competint i en Pocafarra tornarà a dinamitzar la festa

La simbiosi entre les entitats i l'Ajuntament, una peça clau en l'engranatge de la Festa Major de Sant Celoni
La simbiosi entre les entitats i l'Ajuntament, una peça clau en l'engranatge de la Festa Major de Sant Celoni | Jordi Purtí
15 de juliol del 2017
Actualitzat el 17 de juliol a les 17:07h
Encara falta un mes i mig però Sant Celoni es comença a vestir de Festa Major que aquest any se li ha fet una saccejada important ja que els primers deu dies de setembre el poble tindrà un moviment sense aturador per arribar a la culminar-ho els dies 8, 9 i 10, fruit de la feina que es ve fent des de fa mesos en les diferents comissions de treball per reiventar la festa.

Una de les primeres grans novetats serà el pregó, aquest any a càrrec de la Colla del Ferro de Gitanes pels 250 anys que se sap que es ballen gitanes a Sant Celoni. Un primer tast de Festa Major que busca omplir la plaça amb que balla o ha ballat gitanes per participar en un pregó interactiu que tindrà audiovisuals, música amb l'Orquestra del Baix Montseny, fum i altres ingredients amb l'utilització de les noves tecnologies, segons les explicacions de Teresa Lozano, representant de la Colla del Ferro a la presentació de la Festa Major.

El correxarrups més gamberro

La reinventada Festa Major, en paraules del regidor de Cultura Raül Garcia, també tindrà activitats molt diverses i en diferents indrets com circ, programació infantil, tobogan aquàtic, concerts musicals. També la marxa de les ermites -novetat de 4 i 10 km i tornar arribar a les ermites- i, un altre dels grans canvis, el correxarrups també es farà el divendres dia 1 a la nit i després del concert "volem un correxarrups més gamberro", va anunciar Raül Garcia.

El regidor de Cultura també destaca que a la Festa Major hi ha més de seixanta activitats amb la implicació dels barris i dels comerciants i es mantenen les barraques els darrers dies de Festa Major, però el divendres dia 8 acollirà el sopar popular i la rucada i el dissabte dia 9 l'arrossada. També recorda que calen 100 voluntaris per poder organitzar la festa "sense el voluntariat no hi ha festa", assegura Raül Garcia.
 

La Festa Major de Sant Celoni comença a fer xup-xup Foto: Jordi Purtí


Les colles de Negres i Senys la rivalitat festiva

Les Colles de Negres i Senys continuen donant sentit a la festa amb la seva rivalitat sempre ben entesa, encara que la filosofia d'uns i altres no sigui precisament la mateixa. El cert, però, que des de les colles s'anima la gent a sortir al carrer a gaudir de la festa.

Des dels Senys, que fa anys que no guanyen el Correments, estan orgullosos de donar la cara "a les dures i les madures". Anuncien que aquest any fan disseny nou de samarreta, mantenenh el sopar de carmanyola i estan oberts a totes les iniciatives.

De la colla dels Negres se sap que també fan samarreta nova, faran un mural de Festa Major, han programat una sessió de cinema a la fresca i, és clar, la tradicional botifarrada al carrer Sant Pere i aquest any amb un grup musical.

I una de les tradicional proves del Corremonts "Senys i Negres pel món", aquest any canvia considerablement perquè qui marxi de vacances i s'emporti la samarreta o el mocador no n'hi haurà prou en fotografiar-se, no, s'haurà de fer la foto amb una persona famosa.

En Pocafarra

En Pocafarra va irrompre la Festa Major de l'any passat i segueix. Utilitza un llenguatge irònic, sarcàstic, improvitzador, directe i alegre per dinamitzar la festa. Una bona mostra en va ser la presentació d'aquest dijous "canviar les paraules per fer el de sempre", va deixar anar. També va anunciar que es faria un repte, tot i que no va acabar de quedar massa clar quin seria.

El cartell

El primer tast de la Festa Major d'aquest dijous va servir per donar a conèixer el cartell guanyador d'aquest any obra de Roser Dillunde Hugas. Un dibuix que visualitza dues cames -una de verda i una altra de verda- de les quals en surten set braços, cadascun dels quals, amb un motiu de la festa. Les gitanes, el correfoc, les fotografies o la música en són alguns dels elements festius.
 

Raül Garcia, regidor de Cultura; Pocafarra i Roser Dillunde, autora del cartell de la Festa Major 207 de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí




 
Arxivat a