VÍDEO Cau una organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra destaquen que els quatre detinguts actuaven cada dia i estarien relacionats en almenys sis robatoris | Per primera vegada un jutge dicta una ordre d’allunyament de 300 metres de l’AP-7 a tot Catalunya per als integrants del grup

Una imatge dels lladres captada per una càmera de seguretat d'una estació de servei
Una imatge dels lladres captada per una càmera de seguretat d'una estació de servei | Mossos d'Esquadra
Redacció
14 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:58h

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que furtava a turistes a les àrees de servei de l'AP-7. La policia catalana va detenir quatre persones, d'origen albanokosovar, que sostreien objectes de valor i diners de l'interior de vehicles després de distreure els seus ocupants als quals els deien que tenien la roda punxada i simulaven que els ajudaven. Les detencions es van produir el passat 1 de juliol quan accedien a l'autopista per delinquir.

En la investigació, que ha durat un mes, s'ha pogut comprovar que els detinguts tenen un grau d'especialització molt elevat, perfeccionat al llarg dels anys, i que els membres de l'organització tenen uns rols definits i escullen víctimes majoritàriament d'origen estranger.

Segons apunten els mossos, per primera vegada un jutge dicta una ordre d'allunyament de 300 metres de l'AP-7 a tot Catalunya per als integrants del grup. A banda d'aquesta decisió judicial, que també compta amb la retirada dels passaports dels detinguts, ja s'han iniciat les gestions amb els jutjats europeus d'on viuen les víctimes per promoure rodes de reconeixement virtuals i evitar que el cas s'acabi arxivant. Els detinguts tenen diversos antecedents a diferents països d'Europa com França, Alemanya i Itàlia, llogaven vehicles per cometre els furts.

Els mossos han pogut implicar-los en sis fets comesos en 20 dies en què haurien obtingut més de 5000 euros, a banda de sostreure objectes de valor, com ara càmeres, telèfons mòbils, tauletes electròniques i/o ordinadors.

En la majoria de casos el modus operandi utilitzat pels autors és la modalitat de "punxarodes", que consisteix en el fet que els autors punxen una roda al vehicle de la víctima, posteriorment el segueixen fins que la víctima s'ha d'aturar al voral, moment en què els autors també aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l'interior del vehicle.