La problemàtica de la jornada compactada de l'IE La Tordera arriba al Parlament

Les mares i pares favorables a la jornada compactada s'han manifestat aquest diumenge al centre de Sant Celoni

La manifestació de l'IE La Tordera al carrer Major de Sant Celoni aquest diumenge
La manifestació de l'IE La Tordera al carrer Major de Sant Celoni aquest diumenge | Jordi Purtí
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 19:55h
Pares i mares de l'IE La Tordera, centre educatiu mancimunat entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, s'han manifestat aquest diumenge a la plaça de la Vila de Sant celoni per fer més visible la seva lluita per aconseguir la jornada compactada. Tal com ja vàrem publicar la setmana passada a NacióBaixMontsenyel Departament d'Ensenyament els l'havia concedit, primer de paraula a finals de maig i de manera oficial el 12 de juny d'aquest any. La sorpresa, tant pel centre com per les mares i pares, els va arribar el dia 22 de juny, l'endemà d'acabar el curs que "per un error material" es revocava la decisió i l'IE La Tordera no podia entrar en el pla pilot que ja es fa en algunes escoles i instituts.

Des de l'AMPA es recorda que la decisió de demanar la jornada compactada, que representaria acabar les classes a dos quarts de dues, es va fer en una assemblea amb un resultat favorable del 76% i una participació del 80%. Fa uns dies una representació dels pares ja es van anar a manifestar davant el Departament d'Ensenyament, han iniciat una campanya de recollida de signatures i en pocs dies ja se n'han recollit més d'un miler i dijous d'aquesta mateixa setmana seran rebuts per la Comissió d'Ensenyament del Parlament de Catalunya.

La representació de pares i mares de l'IE La Tordera posa èmfasi també que des del moment que es va saber que el curs vinent hi hauria jornada compactada les famílies es van començar a orgnaitzar en qüestions com activitats extraescolars, famílies que no hi estaven d'acord han buscat altres centres o a l'inrevés, per tant, la revocació de la resolució ara ha suposat una problemàtica molt gran tant al centre com a les famílies que només es podrà solucionar concedint la compactada, manifesten des de l'AMPA.