La Selva en prealerta per risc d'incendi forestal

Les temperatures només afluixaran una mica vist ahir, i es descarta que pugui ploure més enllà del Pirineu. La humitat pot baixar fins al 25%

per NacióBaixMontseny, 3 d'agost de 2012 a les 08:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi s’incrementa lleugerament a l’Empordà i les Terres de l’Ebre, mentre que disminueix també lleugerament a la resta del país.
Segueix dominant el perill alt i és puntualment molt alt cap a Girona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central. El perill moderat es situa en alguns indrets del litoral i prelitoral nord i cap als Pirineus. Perill baix només als Pirineus més occidentals.


La Direcció general de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui divendres, es preveu a les comarques següents:

- Demarcació Catalunya Central: Anoia,  Bages, Osona, Solsonès

- Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, La Selva
- Demarcació de Lleida:  Garrigues, Segarra,

- Demarcacíó de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
- Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT  ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.

Protecció Civil de la Generalitat demana la complicitat de la ciutadania per alertar el més aviat possible al telèfon d’emergències 112 de qualsevol indici de foc forestal ja que els primers instants d’un foc són vitals per evitar mals majors. També recorda la necessitat d’abstenir-se de qualsevol activitat de risc en les zones de risc i de ser molt prudents prop del bosc evitant en qualsevol cas conductes com llençar burilles per la finestra del vehicle encara que semblin apagades. Aquestes conductes són sancionables.

 

Participació