L'IE La Tordera es mobilitza diumenge a Sant Celoni per la jornada compactada

També han començat una recollida de firmes a través de Change.org i han enregistrat un videoclip de protesta amb la cançó "Amunt la Tordera"

L'IE La Tordera es mobilitza per fer recapacitar la decisió del Departament d'ensenyament
L'IE La Tordera es mobilitza per fer recapacitar la decisió del Departament d'ensenyament | IE La Tordera
Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat el 07 de juliol a les 7:51h


Les famílies de l'Institut Escola La Tordera que estan a favor de la jornada compactada, organitzaran un acte lúdico-festiu i reivindicatiu per aquest proper diumenge 9 de juliol. Aquesta concentració es portarà a terme aquest diumenge a les 19h. al pàrquing del Caprabo de la C-35, davant dels bombers de Sant Celoni. Els pares, mares i alumnes de d'aquest centre educatiu mancomunat entre Santa Maria de Palautordera i Sant Celoni, volen d'aquesta manera expressar el seu malestar i la seva disconformitat amb la denegació per part del Departament d'Ensenyament a realitzar la jornada continuada, un cop ja havia estat concedida pel curs 2017-18.

L'IE La Tordera va realitzar un procès participatiu al centre per tal de saber si les famílies volien la jornada compactada o no. Més del 76% hi van votar a favor, i per aquest motiu l'escola va començar a fer els tràmits pertinents al Departament d'Ensenyament per tal d'aconseguir la concessió de la jornada contínua. El passat 30 de maig, l'equip directiu del centre, va tenir la confirmació que aquesta petició havia estat acceptada i que ja podien informar a les famílies que de cara el curs vinent els horaris de l'escola canviarien. El dia 12 de juny, el centre va rebre la resolució oficial de la concessió. Des de la primera comunicació, tant l'escola com les famílies van començar a organitzar-se per adaptar-se al nou horari del pròxim curs i a tot el que això comportava.

Però el dia 22 de juny, i amb el curs ja acabat, el centre rep una nova resolució per part del Departament on es rectificava la primera decisió, argumentant "un error material" i que només concedien la jornada compactada a secundària. És per aquest motiu, que tan el personal docent com les famílies de l'escola s'estan mobilitzant per tal que el Departament rectifiqui i retorni la jornada compactada a tota l'escola.

A més de la concentració que s'ha organitzat per aquest diumenge, les famílies han engegat una campanya al change.org, una recollida de signatures, han animat a que les famílies enviïn cartes al departament mostrant la seva disconformitat, i fins i tot han enregistrat un videoclip de la cançó "Amunt la Tordera" que han compost on exposen la seva problemàtica a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruíz.