«Per ells el referèndum serà il·legal, per nosaltres serà legítim», diuen Serra i Baños a Sant Celoni

Cup, Súmate i Avancem organitzen l'acte "Volem votar" amb Antonio Baños i Gabriela Serra

Gabriela Serra i Antonio Baños a Sant Celoni a favor del referèndum
Gabriela Serra i Antonio Baños a Sant Celoni a favor del referèndum | Jordi Purtí
Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:23h
Només vint-i-quatre hores després que més de cinc-cents batlles sobiranistes manifestessin el seu compromís amb el referèndum en un acte celebrat a la Universitat de Barcelona, a Sant Celoni es va donar per inaugurada la campanya a favor del Sí el pròxim 1-O en un acte celebrat a la plaça Rafael Ferrer, al barri de Sant Ponç, amb la presència de Gabriela Serra, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, i Antonio Baños, portaveu de Súmate. La xerrada sota el títol "Volem votar" la va organitzar Súmate, CUP de Sant Celoni i La Batllòria i Avancem i la va conduir la celonina Sara González, periodista de Nació Digital.

Tant Gabriela Serra com Antonio Baños tenen el convenciment que l'1 d'octubre els catalans podran votar i que hi haurà urnes tot i que no dubten que s'hauran de defensar "tindrem urnes si la gent està al carrer" o bé "la defensa de les urnes és de tots perquè és la que garantitza les nostres llibertats".

Són conscients de les dificultats per poder votar per la bel·ligerància del PP i d'altres partits, per això tenen clar que "el referèndum per ells serà il·legal, però per nosaltres serà legítim". I en aquesta línia tant Serra com Baños saben que hauran de respectar el resultat que surti de les urnes "perquè això és democràcia. No sabem si els que no no ens volen deixar votar acceptaran el resultat".

Tots dos esperen una participació alta per considerar una victòria del sí "amb el cinquanta més un podrem proclamar la independència", tot i que van recordar que Mariano Rajoy va aconseguir una majoria absoluta amb el 32% de participació.
 
Arxivat a