exposició

La mostra virtual "1936-1939: Uns altres refugiats" inclou documents de pobles del Baix Montseny

Fan referència a vida quotidiana, infància, relació de refugiats i organització i gestió de set municipis menors de 10.000 habitants

per Redacció, 29 de juny de 2017 a les 17:00 |
Un dels documents de la Mostra de l'Ajuntament de Gualba | Diputació de Barcelona
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La xarxa d’arxius municipals de la Diputació de Barcelona ha presentat la mostra virtual "1936-1939: Uns altres refugiats", creada a partir de 144 documents digitalitzats procedents de 41 ajuntaments de municipis menors de 10.000 habitants, entre els quals es troba l'Arxiu municipal de Sant Antoni de Vilamajor.

L'exposició recull les vivències dels refugiats a la rereguarda catalana durant la Guerra Civil i mostra diferents aspectes relacionats amb l'impacte social de l'arribada dels refugiats a municipis de Barcelona, com el control administratiu, econòmic i polític dels Ajuntaments o la gestió dels recursos bàsics subministrats.

A la mostra virtual hi ha disset documents relacionats amb la vida quotidiana, relació de refugiats, organització i gestió i infància de pobles com Campins, Gualba Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.


 

Document de Campins relacionat amb la vida quotidiana Foto: Diputació Barcelona

 

La infància en un document de Llinars del Vallès Foto: Diputació Barcelona


 

Relació de refugiats de Sant Antoni de Vilamajor Foto: Diputació Barcelona

 

Document de Vallgorguina relacionat amb la vida quotidiana Foto: Diputació Barcelona 

Document de Vilalba Sasserra relacionat amb la vida quotidiana Foto: Diputació Barcelona

 

Participació