Presó per a un lladre multireincident que va robar fins a 20 vegades en cases del Montseny

L'home, de 21 anys i veí de Barcelona, s'enduia tot tipus d'objectes de l'interior dels domicilis i els revenia en mercats i botigues de segona mà

Part del material recuperat
Part del material recuperat | Mossos d'Esquadra
Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:52h
Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 21 anys i veí de Barcelona com a presumpte autor de 20 robatoris amb força a domicilis de la zona del Montseny. Es tracta d'habitatges que es trobaven en zones aïllades i sense massa moviment ni de persones ni de vehicles. La parella de l'arrestat també està sent investigada per un delicte de receptació ja que, presumptament, s'encarregava de vendre els objectes robats en botigues i mercats de segona mà. El detingut, que acumula diversos antecedents per fets de la mateixa tipologia, va passar a disposició judicial el 23 de juny davant del jutjat de guàrdia de Granollers. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Des de finals de 2016 i fins a principis de juny d'aquest any es van produir un seguit de robatoris al Montseny, que es concentraven en zones aïllades i amb pocs veïns que hi visquessin durant tot l'any. En concret, es tractava de segones residències, masies i cases apartades, que permetien al lladre treballar amb calma. 

Aquests fets van generar alarma entre els veïns de la zona, ja que segons han informat fonts policials el detingut accedia als domicilis de manera molt barroera i sense miraments, utilitzant destrals o tornavisos per forçar portes i finestres. De l'interior s'enduia tot el que trobava sense massa miraments, des d'eines, coberteries, electrodomèstics, roba, calçat, roba de la llar, aparells electrònics, joguines i fins i tot menjar i begudes.

Aquests objectes són difícils de rastrejar, ja que molts no disposen de número de sèrie i la seva descripció es vaga o general fet que dificulta la seva recerca, i a la vegada tenen fàcil sortida en establiments de segona mà i en portals d'internet. Les investigacions van permetre identificar al possible autor dels fets i relacionar-lo amb un mínim de 20 robatoris amb força a la zona, gràcies a diverses imatges, objectes recuperats i a les gestions realitzades amb establiments de compra-venda.
 

Part del material recuperat Foto: Mossos d'Esquadra


De fet, va ser arran d'una actuació dels agents de l'ARRO de Girona el passat 21 de juny, a la sortida del peatge de l’AP-7 d'Hostalric, que es va localitzar al presumpte autor. Els agents van aturar un vehicle, que estava sent buscat per la Unitat d'Investigació de Granollers. Els investigadors van desplaçar-se al lloc i van reconèixer al presumpte autor, que va quedar detingut.

En el cotxe, a més, es van localitzar guants, una destral, tornavisos i contractes de compra-venda d'objectes en establiments de segona mà, entre d'altres objectes. A l'arrestat li constaven diversos requeriments previs i, a més, també se'l va denunciar per conduir sense haver obtingut mai la llicència.

Pel que fa a la seva parella, els agents van determinar que la dona presumptament col·laborava amb l'arrestat ajudant-lo a vendre els objectes que sostreia. Per aquesta raó va quedar investigada per un delicte de receptació.

Els investigadors no descarten poder relacionar el detingut amb més fets i la investigació es manté oberta.