La nova plaça de l'institut de Sant Celoni es dirà Muriel Casals

Ha estat el nom més votat després d'un desempat amb el nom de plaça Coneixement (137 a 131)

La nova plaça es dirà Muriel Casals
La nova plaça es dirà Muriel Casals | AJSC
Redacció
21 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:55h
La nova plaça de l'àmbit de l'institut de Sant Celoni a la zona de Can Sans portarà el nom de Muriel Casals. Així ho han decidit amb els seus vots via internet els veïns i veïnes del municipi. Per escollir aquest nom ha calgut un desempat ja que en la primera votació tant el nom de Muriel Casal com el de Coneixement van obtenir 62 vots.
 
La votació per desempatar s'ha acabat amb el resultat de 137 vots per plaça de Muriel Casals i 131 per plaça del Coneixement. En total 268 vots vàlids. Els vots emesos han estat 284 amb 16 no vàlids (8 no empadronats al municipi, 8 duplicats). D'aquesta manera acaba el procés participatiu per escollir el nom del carrer i de la plaça de l'àmbit de l'Institut i la nova escola Soler de Vilardell amb aquest guanyadors: carrer de la Senyoreta Rosita i plaça de Muriel Casals.

El procés participatiu va començar amb una recollida de propostes per mitjà del web municipal i amb butlletes en paper que va superar les 300, a partir de les quals una comissió formada per polítics i tècnics municipals van escollit cinc noms de carrer i cinc de plaça tenint present criteris com intenció del projecte constructiu, promoció del patrimoni humà i cultural local (descartant persones vives), dèficit de les referències femenines en el nomenclàtor municipali valors associats a les activitats i equipaments de l'entorn.

Muriel Casals era economista, professora universitària, presidenta d'Òmnium Cultural del 2010 al 2015, diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya. De tarannà afable i compromisos ferms. Va morir el febrer de 2016.

Per la seva banda Rosa Pascual (senyoreta Rosita) que donarà nom al carrer va ser mestra celonina, va fundar la seva escola particular el 1945, era l'Escola Pascual, coneguda popularment com Ca la Rosita.
 

Més informació

Arxivat a