La Guàrdia Civil intervé un arsenal d'armes i explosius a Sant Celoni

Entre el material decomissat els agents van descobrir 12.934 cartutxos de diferents calibres, 20 kg de pólvora, 29 granades de mà, 5 cartutxos antiaeris, detonadors i multiplicadors | La persona investigada també disposava d'un coet GR MK 16, sense càrrega explosiva, artefacte utilitzat per avions de combat | Els explosius es trobaven emmagatzemats a l'interior d'una caseta en un solar del barri de les Illes Belles del municipi

Un agent de la Guàrdia Civil manipula les armes decomissades a Sant Celoni
Un agent de la Guàrdia Civil manipula les armes decomissades a Sant Celoni | Guàrdia Civil
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat el 13 de juny a les 15:12h
La Guàrdia Civil ha intervingut en una caseta d'un solar situat al carrer València de Sant Celoni diverses armes, gran quantitat de cartutxeria metàl·lica i material explosiu. S'està investigant al propietari com a presumpte autor d'un delicte de tinença d'armes, munició i explosius. Efectius del lloc de la Guàrdia Civil i de la Intervenció d'Armes de Canovelles van iniciar una recerca davant diferents indicis que assenyalaven la possibilitat que un veí de Sant Celoni pogués estar emmagatzemant de forma fraudulenta material explosiu, armes i munició.

Els agents van localitzar a aquesta persona i van procedir a inspeccionar, amb el seu consentiment, una caseta instal·lada en un solar de la seva propietat situat al barri de les Illes Belles. Dins de la caseta van trobar gran quantitat de material explosiu, munició i armes, sense que el propietari en disposés cap autorització per al seu emmagatzematge.
 

Alguns dels explosius localitzats en la caseta d'un solar de les Illes Belles de Sant Celoni Foto: Guardia Civil


Un autèntic arsenal

L'arsenal localitzat és una escopeta del calibre 12, un revòlver, sis canons de rifle (tres d'ells sense numeració) i un canó d'escopeta paral·lela, 29 granades de mà, 20 kgs de pólvora de diferents tipus, tres multiplicadors de morter amb detonador, 42 detonadors pirotècnics, 17 detonadors espoleta, un detonador elèctric, una espoleta per a granada de mà, un estopí complet d'artilleria, 13 bengales Expal, un coet GR MK sense càrrega, cinc cartutxos antiaeris de diferents calibres, cinc caps de projectils, cinc granades de morter, 18 mines antipersona d'instrucció i vuit mines anticarro d'instrucció.

A més s'han intervingut 12.934 cartutxos de diferents calibres, inclosos calibres de guerra i 39.300 pistons per a recàrrega de cartutxeria.

Grup de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil
 
Especialistes del Grup de Desactivació d'Explosius (GEDEX) de la Guàrdia Civil es van desplaçar a Sant Celoni a fi de supervisar el material trobat i retirar els artefactes i explosius per a la seva avaluació, anàlisi i desactivació.
 
La resta de productes intervinguts van ser traslladats a dependències de la Guàrdia Civil a Canovelles (Vallès Oriental) per a la seva comptabilització i posterior dipòsit en una armeria de Granollers (Vallès Oriental), d'acord al que es disposa en el protocol d'actuació amb aquest tipus d'elements sensibles.
 
Pel que fa a les armes i les peces fonamentals, van quedar dipositades en la Intervenció d'Armes de Canovelles.
 

Armament decomissat a Sant Celoni Foto: Guardia Civil

Arxivat a