robòtica

El Baix Montseny a punt per a la Robotseny 2017

26 escoles, 10 ajuntaments i 13 empreses del Baix Montseny sumen esforços per promoure les competències científiques de l'alumnat

per Jordi Purtí , 9 de juny de 2017 a les 17:02 |
Alumnes participant en la Robotseny 2016 | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte 10 de juny se celebrarà a Sant Celoni la gran festa de la ciència i la tecnologia, la 3a jornada Robotseny amb una fira científica i les competicions de robots que tindran lloc a la plaça de la Vila durant el matí i al Teatre Ateneu a la tarda. D'aquesta manera culminarà un projecte que creix cada any i que enguany ha aconseguit implicar a 1.500 alumnes de 26 centres educatius, 10 ajuntaments i 13 empreses del Baix Montseny. Per aquesta tercera edició, el repte que s'ha plantejat a l'alumnat per part de l'organització i les empreses és la millora del "packaging i la logística dels seus productes".

Entre les 10 i les 14 h a la plaça de la Vila de Sant Celoni, 45 equips formats per cinc alumnes de 5è d'Educació Primària a 2n d'ESO competiran a la Robotseny Kids amb els robots que han dissenyat, construït i programat durant el curs escolar i en horari lectiu per resoldre les proves proposades: transport de bidons, organitzar bateries, buidar la sitja, descarregar la grua, control de qualitat, carregar bidons, recollida de paquets, apilar palets, recollir bobina, pujar la rampa... tindran tres rondes de dos minuts i 40 segons per aconseguir-ho.


També durant el matí, als carrers al voltant de la plaça, s'hi farà la fira científica amb la participació dels 26 centres educatius que tindran un espai on els alumnes presentaran les propostes de millora sobre l'embalatge i logística dels productes de les empreses, unes propostes que han treballat a classe de forma cooperativa. Tindran dos minuts per convèncer el jurat. Com a novetat, la fira també tindrà un espai de mostra de robots i un altre dedicat al cub de rubik.

A la tarda ESO i Batxillerat


A la tarda, Robotseny High donarà pas a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO, formació professional i batxillerat i centrarà l'activitat al Teatre Ateneu. A partir de les 17.30 h començaran els entrenaments oberts al públic i a les 18.30 h la competició. Els alumnes hi participen lliurement per equips amb els robots dissenyats i creats per ells mateixos a la competició de sumo i rastrejadors. A més, com activitat complementària, de 17.30 h a 18.30 h, hi haurà una exhibició- taller de drons al Bar de l'Ateneu.

La Robotseny 2017 és possible gràcies a l'empenta de l'Associació Robotseny, del professorat dels 26 centres educatius que s'han introduït amb il·lusió a la robòtica, la col·laboració dels 10 ajuntaments participants, del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental III i de La Selva I del Departament d'Ensenyament, i el suport econòmic i també amb l'aportació tècnica de valor, de les 13 empreses del Baix Montseny.


El Baix Montseny representat
 
Escoles: Escola Montseny (Riells i Viabrea); Institut Vescomtat de Cabrera-Breda (Breda); Escola L'Alzinar (Campins); Escola Aqua Alba (Gualba); Escola Mare de Déu del Socors, Institut Vescomtat de Cabrera-Hostalric (Hostalric);  Institut Giola, Escola Damià Mateu, Escola Salvador Sanromà, Escola Ginebró, ( Llinars del Vallès), Escola El Bruc, Institut El Bruc (Riells Viabrea); Escola Josep Pallerola i Roca, Escola Soler de Vilardell, Escola Montnegre, Escola L'Avet Roig, Col·legi Cor de Maria, Col·legi La Salle, Institut Baix Montseny i Institut Escola La Tordera (Sant Celoni); Institut Can Record (Sant Esteve de Palautordera); Escola Pont Trencat, Escola Fontmartina, Escola Matagalls i Institut Reguissol (Santa Maria de Palautordera); Escola Vallgorguina (Vallgorguina).

Ajuntaments: Ajuntament de Breda, Ajuntament de Campins, Ajuntament de Gualba, Ajuntament d’Hostalric, Ajuntament de Llinars del Vallès, Ajuntament de Riells i Viabrea, Ajuntament de Sant Celoni, Ajuntament de St Esteve de Palautordera, Ajuntament de Sta Maria de Palautordera i Ajuntament de Vallgorguina

Empreses: Altervac SA, Arkema Química SA,  Givaudan Ibérica SA, Hohner Automáticos SL, Laboratoris Feltor SA, Hospital de Sant Celoni, Lab Circuits SA, M'Penta Serveis i Més SL, Oxiris Chemicals SA, Renolit Ibérica SA, Salicru SA, Unión Químico Farmacéutica (Uquifa)  SAU,i Ecología Química Tradebe SA.
 
Al web de Robotseny les escoles han compartit vídeos i propostes tant de la fira científica com dels reptes de la competició de robots.
 
 

 

Participació