«Pàtria» s'estrena aquest divendres als cinemes de Sant Celoni

La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama ha tin gut com a coguionista el celoní Pau Gener

Miquel Sitjar i Joan Frank Charansonnet, en una escena de «Pàtria»
Miquel Sitjar i Joan Frank Charansonnet, en una escena de «Pàtria» | Pàtria
Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:01h
Aquest divendres a les 18.15h i a les 20.15h s'estrenarà la pel·lícula Pàtria. La llegenda d'Otger Cataló i els 9 barons de la fama. Dirigida pel granollerí Joan Frank Charansonnet, i escrita pel celoní Pau Gener, la pel·lícula recrea una versió de la llegenda medieval que planteja els inicis del nom de Catalunya. Amb una trama al segle VIII i una altra al segle XV, es tracta d'una pel·lícula d'aventures recomanada per a majors de 12 anys.

Ha estat feta sense cap subvenció pública ni cap suport de televisions, només amb capital privat de les dues productores, Dejavu Films i Capaneida films, i una campanya de micro-mecenatge a Verkami.
 
Ha estat condecorada amb el premi a millor pel·lícula de parla estrangera al Festival Internacional de Cinema de Niça. Just després de ser exhibida al Marché du film del Festival de Cannes on distribuïdors internacionals van mostrar el seu interès per la cinta. També al Fic-Cat, Festival Internacional de Cinema en Català, "Pàtria" va ser-ne el film inaugural i es troba dins la selecció oficial, junt amb altres produccions catalanes de l'any com Incerta Glòria, La Propera pell, Estiu del 93 i Mil coses que faria per tu.

El coguionista Pau Gener la presentarà breument a la sala 3 dels cinemes Ocine de l'Altrium de Sant Celoni, al passi de les 20.15h del vespre del divendres 9 de juny.
L'estrena serà a 50 sales comercials arreu de Catalunya, i també a València, Mallorca i Perpinyà.