El Festival de Música del Baix Montseny de Gualba del 2018 suspès per les desavinences amb el rector

S'havia de celebrar a finals de gener de l'any vinent dedicant el programa a les Quatre Estacions de Vivalvi | L'organització diu que el rector els exigia un concert de música sacra i revisar la resta del programa

01 de juny del 2017
Actualitzat el 02 de juny a les 17:58h
Ara per ara l'Associació Amics de la Música de Gualba no organitzarà més concerts de música clàssica a la parròquia Sant Vicenç
Ara per ara l'Associació Amics de la Música de Gualba no organitzarà més concerts de música clàssica a la parròquia Sant Vicenç | FMBM
Finalment no hi ha hagut entesa i el Festival de Música del Baix Montseny que organitza l'Associació Amics de la Música de Gualba de l'any 2018 no es farà a la parròquia Sant Vicenç com s'ha vingut fent fins ara. El motiu les desavinences avui per avui insalvables entre els organitzadors i el rector de la parròquia, Agustín Villalba Bellido.

En aquest sentit, un dels portaveus dels organitzadors, Eduard Puigjaner, ha explicat a NacióBaixMontseny que pel gener de 2018 tenien previst dedicar el festival a les Quatre estacions de Vivaldi, però el rector ha estat intransigent exigint un concert de música sacra. Finalment, explica Puigjaner, semblava que es podia arribar a un acord cedint una de les tres jornades del festival a les exigències d'Agustín Villalba i les altres dues mantenir el programa de música clàssica tal com ja estava acordat "però hem hagut de dir prou perquè a més ens exigia controlar la resta del nostre programa. Durant tots aquests anys el festival ha portat una línia i no la volem trencar".

El representant de l'organització ha reconegut que també van deixar clar al rector que ells es feien càrrec de les despeses de llum i calefacció que suposa obrir la parròquia. Malgrat tot, els inconvenients i les exigències eren massa grans per poder arribar a un acord real.

El Festival de Música del Baix Montseny, des de fa dos anys Memorial Josep Maria Alpiste, que en va ser organitzador i director a més de fundador i director de la Coral de les Veus de Gualba, va començar l'any 2012 i aquest any 2018 havia de celebrar la seva setena edició. Sempre s'hi han dedicat tres jornades a cada festival amb una programació de música clàssica ben variada. "En tots aquests anys hem tractat amb quatre rectors de la parròquia Sant Vicenç i fins ara mai no havíem tingut cap problema per poder organitzar-lo", diu amb resignació Eduard Puigjaner.

Un concert a l'estiu

En qualsevol cas, l'Associació Amics de la Música de Gualba l'any vinent seguirà organitzant concerts i l'any 2018 es farà un concert a l'estiu amb un sextet de corda el dia 1 de juliol que interpretarà les Quatre estacions de Vivaldi en un indret encara per decidir però serà a l'aire lliure i amb entrada gratuïta, "seguirem aquest model fins que no trobem una solució amb l'administrador de la parròquia".

NacioBaixMontseny en l'inici de la problemàtica ja va demanar l'opinió al rector Agustín Bellido per tal de conèixer la posició de la parròquia en aquest tema. Ha reconegut que ha tingut diverses reunions amb els organitzadors i també amb l'ajuntament i considera que és normal que en una església es facin concerts de música sacra. D'altra banda, nega que hagi volgut intervenir en la resta de la programació del Festival.
 

Públic en un dels concerts de la parròquia Sant Vicenç Foto: FMBM