ERC explica l'experiència de Sant Celoni com a municipi acollidor

Hi han participat Magalí Miracle, Silfa Sufic i Oriol Amorós

D'esquerra a dreta: Magalí Miracle, Oriol Amorós i Silfa Sufic
D'esquerra a dreta: Magalí Miracle, Oriol Amorós i Silfa Sufic | Jordi Purtí
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:05h
"Sant Celoni és un poble acollidor i ho estem demostrant", així és com va començar la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Sant Celoni celebrat aquest dilluns al vespre al cafè de l'Ateneu sobre l'experiència d'un municipi acollidor, el el qual també hi van participar Silfa Sufic, refugiada bosniana a Sant Celoni des de fa vint-i-quatre anys i Oriol Amorós, secretari de Ciutadania i Immigració de la Generalitat.

Silfa Sufic va explicar que va sortir de Bòsnia per salvar la seva filla i sempre amb la intenció de tornar mentre recordava que sortir del seu país sense res "va ser molt dur", pewrò ara ja és un viatge sense retorn "m'agradaria tornar-hi i trobar el que vaig deixar, però això ja és impossible perquè no hi trobaré la meva família, alguns membres enterrats en foses comuns". De la seva vivència de la fugida forçada assegura que només té agraïment pel suport en tots els sentits que ha rebut.

Per la seva banda, Oriol Amorós, va manifestar el compromís que Catalunya té amb els drets humans, amb la gent del seu país i amb el món. Per això Catalunya està preparada per acollir refugiats que fugen de la guerra i encara que la majoria arriben amb la intenció de tornar a casa seva "Catalunya ha de treballar amb la hipòtesi que els migrants acabin sent catalans sense deixar de sentir-se el que més desitgin", assegura Amorós.
 
Entre el públic també hi havia una família de El Salvador que va arribar a Sant Celoni el passat mes de març sota el paraigua del programa d'acollida de refugiats de la Generalitat i tutelats per una ONG especilitzada en persones refugiades que els dona suport de tipus econòmic procurant integració i que puguin ser autònoms quan abans millor.
 

 







 

 
Arxivat a