El Festcarrer es consolida en la seva 2a edició a Santa Maria de Palautordera

El tret de sortida del Festival cultural de Palautordera el va donar el periodista del Baix Montseny Eloi Vila

Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 18:44h
Sopar del Festcarrer 2017
Sopar del Festcarrer 2017 | Festcarrer
Com ja va sent una tradició, el pregó del Festcarrer es va fer des del balcó d'un veí de la plaça. Enguany, el tret de sortida del Festival cultural de Palautordera el va donar el periodista del Baix Montseny Eloi Vila, que va posar en relleu "la necessitat que passin coses al carrer perquè deixem de mirar-nos a través d'una pantalla i tornem a mirar-nos als ulls". Així començava la segona edició del Festcarrer, que va tenir lloc el 26, 27 i 28 de maig a la plaça Major de Palautordera.
 
El primer dels actes va ser el Sopar de glosa. Amb tots els tiquets venuts anticipadament, el col·lectiu Escudella Molotov va cuinar pels i les veïnes que van omplir la plaça, i la gelataria Natzaret va servir les postres. Durant el sobretaula, els glosadors de Cor de Carxofa i els músics de Folck o Barbàrie van fer una mostra de cançó improvisada.
 
Dissabte al matí, una quinzena d'entitats van plantar les seves parades a la plaça per a explicar als i les veïnes la seva activitat. A l'escenari, un presentador va anar entrevistant als i les portaveus de les associacions per conèixer del teixit associatiu del poble. Al mateix temps, davant del Cafè i canalla, els nens i nenes van poder realitzar un taller dinàmic. A les 17h de la tarda, a la Traüna, es va realitzar un taller de rap. Poc després començava una cercavila organitzada per l'Escola de Música de Palau, que va acabar a la plaça. A les 18:30 va començar un Cabaret que va captivar el nombrós públic assistent. Un espectacle de circ, dansa, màgia, titelles i acrobàcia que va arrencar molts aplaudiments de petits i grans. Al vespre, la plaça es va omplir de música amb el grup maresmenc Masú i el celoní Les Cireretes. La nit es va acabar amb PD Panda.
 
Diumenge arrancava a les 10h una Ruta pel Reguissol, de la mà de l'Ignasi Rius i l'Empar Nadal, que va servir per conèixer les flors i plantes més adients per a fer una bona ratafia. A la mateixa hora, a la plaça, Les Mamiferes van organitzar una Fireta d'intercanvi. Amenitzat per la DJ NIKI, nens i nenes van portar joguines, contes, disfresses i tot allò que no feien servir, i van intercanviar-s’ho entre ells. El Festcarrer 2017 es va acabar amb un concert de la Sílvia Tomàs Trio i una xerrada sobre la lluita del poble kurd. Palau Acull va servir el berenar.
 
Durant tot el Festcarrer, es va organitzar un concurs de Pintxos per alguns bars del poble, i el CAU Bernat Perpunter va organitzar un joc participatiu d’allò més divertit.
 
Si l'edició del 2016 del Festcarrer va sorprendre per la proposta d'omplir els carrers de la vila amb cultura, música i participació; l'edició d'enguany ha significat la consolidació d'un projecte autogestionat, engrescador, fresc i participatiu.
 

Una de les actuacions del Festcarrer 2017 Foto: Festcarrer