El 82,6% dels militants de Sant Celoni voten per Pedro Sánchez a les primàries del PSOE

Susana Díaz només s'emporta el 2,58% dels vots i Patxi López, el 7,73%, amb una participació del 77,6% | A tot l'Estat, encara amb el 90% escrutat, Pedro Sánchez és virtual vencedor | Susana Díaz només ha guanyat a Andalusia i a l'Aragó | La presidenta andalusa ja ha trucat a Sánchez per felicitar-lo

Pedro Sánchez, en un míting a Sabadell
Pedro Sánchez, en un míting a Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
21 de maig del 2017
Actualitzat el 22 de maig a les 7:03h
La mesa oberta a Sant Celoni perquè els militants socialistes del Baix Montseny poguessin emetre el seu vot per escollir el Secretari General del PSOE ha tingut una participació del 77,6% i d'una manera aclaparadora s'han decanatat favorablement per Pedro Sánchez que ha rebut 65 vots dels 73 emesos. La segona posició ha estat per Patxi López que ha rebut 6 vots i Susana Díaz només 2 vots.

La participació en aquestes mesa ha estat una mica superior a la del passat 15 d'octubre en les primàries per escollir el primer secretari del PSC entre Miquel Iceta i Núria Parlón que va tenir una participació de 63 militants.

En el conjunt del Vallès Oriental han votat 893 militants (83,22%) dels quals 771 han estat per Pedro Sánchez, 90 per Susana Díaz i 29 per Patxi Lopez. I pel que fa  a les comarques gironines la participació ha estat de 446 votants (65,59%) dels quals 357 per Pedro Sánchez, 31 per Susana Díaz i 56 per Patxi López.
 

Tres militants del PSC del Baix Montseny que han votat Pedro Sánchez i Patxi López. D'esquerra a dreta: Josep Capote (Sant Celoni), Paco García Camacho (Santa Maria de Palautordera) i Miguel Vega (Sant Celoni) Foto: Muntatge NBM


Pedro Sánchez derrota l'aparell i tornarà a liderar el PSOE

Pedro Sánchez té moltes opcions de tornar a ser el líder del PSOE, segons les dades dels resultats de les primàries amb el 90% escrutat. Ho té a tocar i, de fet, Susana Díaz ja l'ha trucat per felicitar-lo. Per ara, amb el 49,17% dels vots, Sánchez està guanyant per nou punts de diferència a Susana Díaz, que compta per ara amb un 40,18% dels suports mentre que Patxi López té el 10,20%. L'andalusa només ha guanyat a la seva comunitat autònoma i a Aragó.

Tot i que en un inici l'alta participació a Andalusia ha estat interpretada com un cert símptoma d'avantatge de Díaz, finalment el vot secret ha acabat beneficiant Sánchez, pel qual sí ha estat clau el suport incondicional de la militància del PSC. Amb tota la vella guàrdia remant a favor de Susana Díaz i sense el suport de pràcticament cap quadre orgànic del partit, ha aconseguit imposar-se en les primàries apel·lant a la força de la militància. Tota una impugnació a l'estructura jeràrquica que tradicionalment ha controlat el partit.

La militància s'ha abocat amb aquestes primàries, probablement les més polaritzades que hagi viscut mai el PSOE. La prova és que hi ha hagut una participació del 80%, mentre que a les primàries del 2014, les primeres que van catapultar Sánchez com a secretari general, va ser del 67%.
 

Susana Díaz, al costat de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, aquest diumenge Foto: Europa Press

Arxivat a