Un pati de la plaça dels Bous d'Hostalric retornarà als seus orígens com espai públic

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat el projecte d'expropiació amb els vots dels grups municipals del PDECAT, ERC i IC-Verds

Plaça dels Bous d'Hostalric
Plaça dels Bous d'Hostalric | La Selva Comunica
Redacció
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:09h
El ple de l'Ajuntament d'Hostalric ha aprovat per unanimitat amb els vots favorables del PDECat, ERC i IC-Verds l'expropiació d'un pati de la plaça dels Bous que retornarà als seus orígens i es destinarà a espai públic. La superfície afectada fa 61 m2 i correspon al pati d'una casa del carrer Major, número 2. La façana  lateral d'aquesta casa, on hi ha el pati, dona a la plaça.

Aquest és un espai actualment d'ús privat, que està qualificat al POUM com a sistema d'espais lliures "places i jardins urbans" de la plaça dels Bous. Es tracta d'un recinte exterior tancat per un mur d'obra de fàbrica amb revestiment de pedra natural i reixa de fundació. Té uns graons de pedra natural per a la sortida de l'edifici principal i per a l'accés de la torre de la muralla que dona a la plaça dels Bous. Segons el projecte, el valor total dels bens afectats per a l'expropiació s'eleva a 11.370 euros. L'alcalde d'Hostalric, Josep Frias, ha explicat que "aquest és un cas molt semblant al dels terrats de la muralla. El que volem amb aquesta acció és retornar l'espai per al poble i recuperar la imatge que tenia antigament la plaça."
 
Precisament, en aquest ple s'ha aprovat, per unanimitat, l'adjudicació de les obres d'urbanització de la plaça dels Bous, a l'empresa Excavacions, Transports i Obra Pública Tarrés, S.L., pel preu de 205.221 euros, IVA inclòs.  
 
En un altre punt de l'ordre del dia del Ple s'ha donat llum verda a l'adjudicació de les obres del fossat del castell. S'han adjudicat a l'empresa Patrimonio Inteligente, S.L. , per un import de 170.000 euros, IVA inclòs. L'adjudicació es va aprovar per unanimitat.
 
Finalment, en la sessió plenària d'anit, també es va aprovar l'adjudicació de les obres de construcció d'un aparcament públic a can Llensa. Les obres les farà l'empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU, pel preu de 586.223 euros, IVA inclòs. L'aprovació d'aquesta adjudicació es va fer amb els vots a favor de PDECat i IC-Verds i l'abstenció d'ERC.