La urbanització Canadà Park de Vallgorguina exemple a TV3 del «fenomen de l'ocupació»

Els matins de TV3 han entrevistat el veí Joan Gomà com a propietari d'una d eles cases i a Dani com okupa

Redacció
17 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:10h
Vallgorguina protagonista a TV3 pel fenomen de l'ocupació
Vallgorguina protagonista a TV3 pel fenomen de l'ocupació | Els Matins TV3


Un veí de la urbanització Canadà Park de Vallgorguina, Joan Gomà, ha estat un dels protagonistes del programa Els matins de TV3 que ha tractat el tema de "L'ocupació, un fenomen social". En aquesta urbanització hi viuen unes quatre-centes persones i una vintena de cases han estat ocupades els darrers anys, la majoria en mans dels bancs.

Joan Gomà és propietari d'una de les cases de Canadà Park i ha manifestat que els principals problemes en què es troben són les parcel·les abandonades, el perill d'incendi per ser un sector molt proper al Parc del Montnegre i el Corredor i per tant amb molta massa forestal i també algun conflicte d'aldarulls entre ocupes a les nits.

En el reportatge de la televisió catalana també s'ha entrevistat en Dani, un ocupa d'una casa des del mes de novembre passat quan el van fer fora del pis de Llinars del Vallès on vivia per no poder-lo pagar. La casa és propietat del Banc de Sabadell.

Al plató, han  parlat amb Lluís Inglada, geògraf i tècnic urbanista, director de Territori i Sector Públic de la fundació privada Institut Cerdà, i amb Pablo Feu, advocat especialista en Dret Administratiu i de l'Habitatge, sobre les circumstàncies diverses de propietaris i okupes, i les causes d'aquest fenomen, com la pèrdua de l'habitatge.

Els protagonistes de Vallgorguina a partir del minut 26:40

Arxivat a