La Comunitat Palestina de Catalunya convida els atletes de Sant Celoni Manso i Brown als premis Esperança

Els protagonistes de Superant Foscors el passat 17 de març van recòrrer 60 km del perímetre de la Franja de Gaza, per demanar l'acord de pau d'un conflicte que s'ha perpetuat en el temps

Redacció
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:37h
Xavi Manso i Louise Brown a la Franja de Gaza el març passat
Xavi Manso i Louise Brown a la Franja de Gaza el març passat | Superant Foscors

Els atletes Louise Brown i Xavi Manso protagonistes del projecte Superant Foscors, han estat convidats per la Comunitat Palestina de Catalunya a l'entrega dels premis Esperança, en commemoració de la Nakba Palestina. En aquest acte es conviden a persones i col·lectius com a reconeixement a la seva lluita en defensa del poble palestí, i per commemorar la Nakba, l'expulsió del poble palestí de la seva terra ara fa 69 anys.

L'entrega de premis es celebrarà el proper divendres 19 de maig al Palau Robert de Barcelona. En aquesta vuitena edició es guardonarà al professor David Bondia i al grup musical Txarango, per la seva excepcional contribució a la solidaritat amb Palestina.

El passat 17 de març, Brown i Manso van recórrer els 60 quilòmetres del perímetre de la Franja de Gaza, per demanar l'acord de pau d'un conflicte que s'ha perpetuat en el temps. Durant la seva estada, van tenir el suport en tot moment de l'ONG Women Wage Peace, un col·lectiu de dones jueves, musulmanes i cristianes, que lluiten a la zona per aconseguir la pau als territoris. A més, van assolir ressó als mitjans de comunicació, sent entrevistats per la televisió israeliana "i24" en directe i en horari de màxima audiència, sense cap tipus de censura.

Durant les properes setmanes, Superant Foscors presentarà un reportatge que van enregistrar durant la seva estada als territoris, on es podrà veure tot el que els dos corredors van sentir durant els dies que van ser a Israel i Palestina. El reportatge, farcit de testimonis, ha estat realitzat per Dando Valle, productor audiovisual.

Arxivat a