Una gran nit de circ a les televisions locals i Movistar+ des de la Fira Trapezi de Reus

Dissabte, La Xarxa emetrà en directe l'espectacle "Invisibles" i un especial sobre el festival

Els pallassos han fet de mestre de cerimònies de la gala inaugural
Els pallassos han fet de mestre de cerimònies de la gala inaugural | ACN
Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:58h

Imatge promocional de la cobertura de La Xarxa de la Fira del Trapezi de Reus Foto: La Xarxa


Del sofà de casa a una gran pista de circ on passen coses meravelloses. La nit de dissabte, per les televisions locals o el canal 159 de Movistar+, des de La Xarxa proposen un viatge màgic a la Fira Trapezi de Reus, que es va inaugurar aquest dijous a la nit.

A partir de les 22 h., La Xarxa i Canal Reus TV oferiran en directe des del Teatre Bartrina Invisibles, la darrera creació de la companyia Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular de 9 Barris. Una reflexió sobre la fugida a càrrec de sis artistes que fusionen el circ amb la música. A través del trapezi, la guitarra, l’escala d’equilibris, el saxo o la roda alemanya l'espectacle pretén interpel·lar sobre les pors, individuals o col·lectives, que volem deixar enrere.

A continuació, es presentaran les principals apostes de la Fira Trapezi d’enguany en una entrevista a l’artista argentí Leandro Mendoza, que aquest 2017 n’ha agafat les regnes com director artístic. La periodista de Canal Reus TV Sílvia Sagalà hi conversarà sobre diferents aspectes, des del paper de les produccions catalanes al festival fins als formats i els llenguatges que s’hi podran veure. Se sumaran a aquest diàleg els clowns Jordi Martínez i Joan Arqué, presentadors del cabaret inaugural de la fira, que aproparan la seva visió com a artistes que hi participen.

Un aparador al millor circ d'aquí i d'arreu

En aquesta 21a edició, la Fira Trapezi oferirà, de de dijous a diumenge, una programació variada en estils, disciplines i formats per a totes les edats, amb més de 100 representacions a càrrec de 39 companyies.

Pel festival passaran obres com MiraT, un espectacle de perxa xinesa amb música en viu que duu als escenaris Circ Pànic. Los Galindos presentaran Udul, una gran proposta acrobàtica, i Pepa Plana Paradís Pintat, un espectacle on aquesta pallassa vesteix de poesia les migracions. Un altre dels imperdibles serà Náufragos, de La Industrial Teatrera, premi Trapezi en els Premis Zirkòlika 2016. Es tracta d'un espectacle mut de clown que homenatja tots aquells viatgers que alguna vegada s’han sentit nàufrags a la vida.

On es podrà veure?

Aquest programa especial es podrà seguir a través de les televisions locals, el canal 159 de Movistar+ i en streaming a laxarxa.com.

Els canals de proximitat que l'emetran són Canal Reus TV, Canal 10 Empordà, Canal Blau TV, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Cugat.cat, EL9TV, El Punt Avui TV, m1tv, Molins TV, Olot Televisió, Televisió Cardedeu, TAC 12, teleb, TV Costa Brava, TV Ripollès i VOTV.