Arbúcies i Sant Hilari, comunicats amb Santa Coloma de Farners a partir del setembre

La línia de bus existent entre Girona i Santa Coloma es perllongarà fins als dos municipis

Redacció
04 de maig del 2017
Actualitzat a les 7:42h
Una parada del bus que unirà Arbúcies i Sant Hilari amb la capital de la comarca
Una parada del bus que unirà Arbúcies i Sant Hilari amb la capital de la comarca | AJA
A partir del mes de setembre d'enguany, els usuaris de transport públic d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm disposaran d'una nova línia d'autobús que unirà les dues localitats amb Santa Coloma de Farners, un servei fins ara inexistent.
 
Els dos ajuntaments van fonamentar la petició a l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) per la necessitat dels seus ciutadans de fer ús de determinats serveis situats a la capital de la comarca de la Selva com ara els Jutjats, l'Institut Nacional de la Seguretat Social, el Centre de Salut Mental, el Consell Comarcal, així com l'Institut de Santa Coloma i l'Escola Agrària.
 
Estudiada la sol·licitud, des de l'ATM s'ha proposat a ambdós consistoris l'opció de perllongar l'actual línia entre Girona i Santa Coloma i establir dues noves parades a Arbúcies i a Sant Hilari. En aquest sentit, ATM assenyala que la línia existent entre Girona i Santa Coloma és un servei consolidat amb més de 106.000 passatgers. I que perllongar el trajecte afegint una parada a Arbúcies i una altra a Sant Hilari, s'incrementarà en 45 minuts la durada de l'itinerari. Un augment, però, que no afectarà els usuaris actuals d'aquesta línia, ja que Arbúcies i Sant Hilari es troben al principi o al final de la línia.
 
Aquest nou servei d'autobús, que s'implantarà a partir del mes de setembre, tindrà dues expedicions al matí i dues expedicions a la tarda.
 
El tinent d'alcalde d'Arbúcies, Jaume Salmeron, ha destacat que es tracta "d'una conquesta històrica dels veïns d'ambdós municipis" i que des de l'Ajuntament s'ha estat treballant per aconseguir-ho. Salmeron ha volgut recordar que "seguim treballant per facilitar l'accés al transport públic als nostres ciutadans". Per la seva banda, l'alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana, considera aquest transport directe amb la capital de la comarca "una millora en la qualitat de vida de la gent de Sant Hilari, que tindrà més oportunitats a nivell d’estudis i també possibilitat de fer tràmits administratius a Santa Coloma".
 
Des de l'1 de gener del 2015, els municipis d'Arbúcies i Sant Hilari formen part del sistema tarifari integrat de l'Àrea de Girona. L'entrada d'Arbúcies i Sant Hilari al sistema tarifari integrat de l'àrea de Girona ha suposat grans avantatges per als usuaris del transport públic, ja que el bitllet per anar d'Arbúcies a Girona ha passat de costar 8,45 euros a 2,90 euros.
 
Centenars de persones s'han beneficiat i es beneficien d'aquest acord, ja que l'increment d'ús de la línia és d'un 205 per cent respecte abans de la incorporació al sistema tarifari integrat.
 
Arxivat a