Transparència

El Govern impulsa un codi ètic per a alts càrrecs locals contra la «xacra de la corrupció»

Romeva apel·la a l'exemplaritat i Borràs reclama combatre la les males pràctiques amb educació des de la base i millorant els controls

per Redacció, 3 de maig de 2017 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els consellers Raül Romeva i Meritxell Borràs han presentat el codi ètic per a càrrecs locals. Foto: @ConsorciAOC


El Govern ha presentat aquest dimecres el model de codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals, que ha elaborat el món municipal a través de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya. El document fixa els principis ètics i de bon govern i en aquest sentit reclama entre d'altres imparcialitat, independència i neutralitat; integritat; transparència i rendició de comptes.


Així, fixa com a normes per al món local formular la declaració de béns i drets patrimonials i evitar el conflicte d'interessos, per exemple abstenint-se de participar en assumptes d'interès personal i no acceptant regals ni invitacions més enllà dels que es derivin del càrrec institucional. Es tracta, segons l'executiu, de combatre la "xacra" de la corrupció.

A la presentació, el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha reclamat ser "exemple innegable del lideratge ètic" tant al discurs com a l'acció. Al seu torn, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha apostat per combatre la corrupció amb educació des de la base i amb una millora dels controls.

 

Participació