Desmantellat un cultiu de marihuana a gran escala a Gualba

Una informació facilitada per la Policia Local de Sant Celoni va ser clau per iniciar aquesta investigació que s’ha saldat amb un detingut | Dins la casa hi havia 2.500 plantes de marihuana, 12 quilos de marihuana recollida i 10 quilos de pol·len extret de la marihuana

Redacció
03 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:19h
Peces de la instal·lació desmantellada per a la fabricació de Marihuana a Gualba
Peces de la instal·lació desmantellada per a la fabricació de Marihuana a Gualba | Mossos Esquadra
Els mossos d'esquadra de la comissaria de Granollers van detenir el 26 d'abril, un home de 26 anys, nacionalitat espanyola i veí de Malgrat de Mar com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i per defraudació de fluid elèctric. A principi de març, els mossos van iniciar una investigació al voltant d'una nau industrial de Gualba arran d'una informació facilitada per la Policia Local de Sant Celoni. Els agents apuntaven que a l'interior de la nau s'hi podria estar cultivant marihuana a gran escala.
 
Durant gairebé dos mesos, els investigadors van recollir indicis que confirmaven aquests fets. La nau estava perfectament protegida, les finestres estaven tancades hermèticament i tenien aparells d'aire condicionat encesos tot el dia, de fet el consum elèctric era elevadíssim i la connexió fraudulenta. A més, durant el dia la nau estava buida, però durant la nit es detectaven moviments de persones i s'hi descarregava tot tipus de material.
 
El passat 26 d'abril els agents van identificar un home que havia estacionat el seu vehicle fora de la nau. Els agents van localitzar al maleter del seu cotxe dos bidons de fertilitzants especials per al creixement de plantes i el van informar que investigaven un possible cultiu de marihuana dins el local.
 
L'home va autoritzar l'accés dels agents a la nau i, aquests van observar que el local tenia dues plantes i que en cada una hi havia plantes de marihuana en diferents estadis de creixement, a banda de diversos estris necessaris per al cultiu. De fet, els agents van localitzar una màquina centrifugadora de fabricació casolana que serveix per convertir la marihuana en pol·len d'haixix i una premsa, motlles i bosses que s'utilitzen habitualment per fer els paquets d'aquest material i preparar-los per a la venda final. 
 
D'aquests indicis es desprèn que a la nau no només s'hi cultivava marihuana sinó que també es preparava el material per a la seva posterior distribució al mercat il·lícit. Els investigadors van localitzar un total de 2.585 plantes de marihuana, 12 quilos de marihuana i 10 quilos de pol·len extret de la marihuana. El propietari va quedar detingut i va passar a disposició judicial el 26 d'abril. El jutge va decretar llibertat amb càrrecs.