«Guardianes de la Galaxia» i «Lady Macbeth», entre les estrenes del cap de setmana

"Un Italiano en Noruega", la pel·lícula més taquillera de l'any a Itàlia, i "La chica dormida", l'òpera prima de l'australiana Rosemary Myers, altres noms de la cartellera

Redacció
28 d'abril del 2017
Actualitzat a les 16:20h
Un fotograma de «Guardianes de la Galaxia 2»
Un fotograma de «Guardianes de la Galaxia 2»
El director de teatre i òpera William Oldroyd debuta al cinema amb l’adaptació de Lady Macbeth, que ens trasllada a l’Anglaterra victoriana per plasmar fins a quin punt pot arribar la crueltat d’una dona que vol ser lliure. La cartellera també acullGuardianes de la Galaxia 2, un nou títol de la factoria Marvel, i el film italià Un italiano en Noruega, que es riu del caos del propi país. La chica dormida, el debut a la direcció de l'australiana Rosemary Myers, també arriba a la gran pantalla.

Lady Macbeth, de William Oldroyd
 
Protagonitzada per Florence Pugh, aquest drama ambientat al segle XIX és una adaptació del relat de l'escriptor rus Nikolai Leskov, 'Lady Macbeth de Mtsensk'. La protagonista de la pel·lícula se sent atrapada en un matrimoni de conveniència amb un home més gran, que aviat demostra que no sent cap afecte ni desig per ella, de qui només espera que dugui una vida contemplativa i algun dia sigui una bona mare. Quan ella comença una relació extramatrimonial amb un home més jove, demostrarà que res no la pot aturar en el seu desig de ser lliure i emprendrà un viatge sense retorn que deixarà alguns cadàvers pel camí.


Guardianes de la Galaxia Vol.2, de James Gunn
 
Després de l'èxit de la seva aventura, els Guardianes de la Galaxia van al rescat de Sovereign, un planeta poblat per éssers genèticament perfectes amenaçats pel temible monstre Obelisc. Les seves aventures els portaran també a Berhert, on Peter Quill (Chris Pratt), després d'anys de recerca, trobarà al seu pare, Ego (Kurt Russell). Vells rivals es convertiran en aliats de nou i els personatges dels còmics clàssics ajudaran els herois a mesura que l’Univers cinematogràfic de Marvel s’expandeix.
 

Plan de fuga, d’Iñaki Dorronsoro

El thriller està protagonitzat per l'actor català Alain Hernández i l'acompanyen al repartiment Luis Tosar, Javier Gutiérrez, Alba Galocha i Itziar Atienza. Víctor, interpretat per Alain Hernández, es guanya la vida amb petits atracaments en què aplica la tècnica de fer un forat al terra, al sostre o a les parets per robar. Això canvia quan entra en contacte amb una important banda mafiosa que el contracta per a robar un banc internacional. A partir d'aquest moment, s'introdueix en un perillós univers del que no en podrà escapar. 


Un Italiano en Noruega, de Gennaro Nunziante
 
Quo vado?, en italià, es presenta a les pantalles del país com la més taquillera a Itàlia aquest any. El film de Gennaro Nunziante narra les peripècies de Checco, un feliç funcionari de l'administració provincial, que viu en una petita ciutat al sud d'Itàlia. El seu món s'enderroca quan al treball es fa una reducció de plantilla, en la que es veu forçat a escollir un trasllat a Noruega per ocupar-se d'una estació científica al Pol Nord, on li canvia la vida. 


La chica dormida, de Rosemary Myers

La chica dormida és l'òpera prima de l'australiana Rosemary Myers. Aquesta comèdia narra la història d'una adolescent, Greta Discroll, que està a punt de complir quinze anys i dir adéu a la innocència. Mentre la seva mare prepara una festa a la què convida als seus amics, ella es sent cada vegada més assetjada per tots: per la seva germana gran, pels seus companys de classe o fins i tot pel seu millor amic Elliot. Després de la celebració, Greta entrarà en un món una mica violent, estranyament eròtic i completament incomprensible, en el que s'ha de trobar a sí mateixa. 


Maravilloso Boccaccio, Paolo i Vittorio Taviani

Es tracta d'una comèdia dramàtica ambientada en la Florència de 1948. La pesta s'estén als nuclis urbans de la Toscana i un grup de joves decideix refugiar-se en una mansió allunyada de tot, en la serralada que envolta Florència. Per distreure's, se'ls ocorre que cadascun d'ells haurà d'explicar una història cada dia. La nova pel·lícula dels Taviani, després de César debe morir (Ós d'Or a Berlin el 2012), és una adaptació de diverses històries del Decameró de Giovanni Boccaccio. 


La mano invisible, David Macián

Un dels films més originals de la setmana és La mano invisible de David Macián i interpretada per Marta Larralde, Marina Salas, Josean Bengoetxea, José Luis Torrijo, Edu Ferrés, Bárbara Santa-Cruz i Daniel Pérez Prada. En aquest drama, onze persones són contractades perquè facin la seva feina en una nau industrial davant un públic que els observa mentre treballen. Una costurera, un carnisser o un paleta comencen una especie de representació, treballant varies hores en presència de centenars de persones. 
 

Todo mujer, Rafael Gordon

Amàlia (Isabel Ordaz) és una supervivent, la protagonista de Todo mujer dirigida per Rafael Gordon. Viu com una ermitana en un palauet segovià que cau a trossos en el qual a més hi habita un intrús enamorat. Amàlia viu al límit de la realitat, i la seva única alegria és una gallina que li dona un ou, gràcies al qual no es mor de gana. La decisió d'acollir un jove rodamón, que viu en pitjors condicions que ella, canviarà la seva vida i la plenarà d'esperança.