Alumnes dels instituts de Palau fan un taller de rima antifeixista amb Pau Llonch

Els objectius del taller són diversos com potenciar l’escriptura i la creativitat a través d'una eina que s'ha vingut demostrant molt propera als adolescents com és el hip hop

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat el 01 de maig a les 7:39h
Taller rima antifeixista a dos instituts de Santa Maria de Palautordera
Taller rima antifeixista a dos instituts de Santa Maria de Palautordera | Helena Todó


Els alumnes de 4t d'ESO de l’Institut Reguissol i l'Institut-Escola La Tordera han començat aquest dijous una nova edició del Taller de Rima, a càrrec de Pau Llonch, vocalista del grup de hip hop català At Versaris i impulsat per l'Àrea de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Els objectius del taller són diversos com potenciar l’escriptura i la creativitat a través d'una eina que s'ha vingut demostrant molt propera als adolescents com és el hip hop; "Deselititzar" l'escriptura per facilitar-los l'accés a la mateixa mitjançant aquest fort vincle amb la música que té el rap però fent-ho compatible amb l'assumpció de la dificultat intrínseca de la rima. Desbanalització.; Utilitzar-ho també com a eina per educar en la igualtat de gènere.; i exprimir la multiplicitat de vessants creatives del hip hop per educar en la concepció que "tothom té alguna cosa a aportar, tothom té algun mecanisme d'expressió artística a potenciar".

Els tallers de rima consisteixen en una primera part d'explicacions històriques i contextos socials, introducció a la música rap i la rima, i una segona part on es treballen les estructures i es comença la creació de cançons pròpies.

Al curs passat més de 150 alumnes van participar al Taller impartit per Pau Llonch, i com a cloenda es va enregistrar a Ràdio Vitamènia, l'emissora municipal de Santa Maria de Palautordera, algunes de les canços sorgides del taller. La idea d'enguany és fer el mateix tot i que s'estan valorant diverses opcions.