L'Ajuntament de Campins ja té l'estudi de la titularitat dels camins que ha fet la Diputació

S'han investigat cinc camins, dos que figuren al Catàleg de camins municipals de Cabrils i tres que no hi són però que l'Ajuntament va demanar investigar

Redacció
27 d'abril del 2017
Actualitzat a les 17:21h
L'alcalde de Campins, Joan Lacruz, amb el diputat d'Insfrarestructures i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega
L'alcalde de Campins, Joan Lacruz, amb el diputat d'Insfrarestructures i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega | Diputació de Barcelona
El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, ha lliurat l'estudi sobre la titularitat dels camins de Campins a l'alcalde, Joan Lacruz. El treball aclareix dubtes sobre si alguns camins municipals són de titularitat pública o privada, i recull, ordena i processa les dades obtingudes durant el procés d'investigació d’aquesta titularitat, a més de facilitar les fonts d'informació que s'han utilitzat.
 
Per cadascun dels camins investigats, es defineixen els trets fonamentals i les fonts documentals a partir de les quals es pot justificar la seva titularitat, ja sigui pública o no, i es realitza una fitxa amb els document que sostenen la investigació duta a terme.

En el cas de Campins, s'han investigat cinc camins, dos que figuren al Catàleg de camins municipals de Cabrils i tres que no hi són però que l'Ajuntament va demanar investigar. Cal destacar que aquest tipus d'estudis parteixen de la base del coneixement dels propis ajuntaments i busquen contrastar la informació amb diferents fonts que puguin demostrar l'existència històrica dels camins.

Com a informació documental es consulten, per exemple, actes de delimitació i els quaderns de camp de l'atermenament dels diferents municipis que va realitzar l'exèrcit al voltant dels anys 20, el cadastre actual i el cadastre d'implantació, cèdules de propietat, informes pericials, projectes antics, amidaments i jornals antics, entre d'altres.

D'altra banda, com a informació gràfica es consulten principalment mapes antics, com les minutes municipals, plànols topogràfics i ortofotos antigues.