Rutes teatralitzades als parcs del Montseny i el Montnegre per a persones amb discapacitats

La Diputació de Barcelona facilita un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat

Redacció
05 d'abril del 2017
Actualitzat el 09 d'abril a les 10:48h
Ruta inclusiva teatralitzada al Parc del Montnegre i el Corredor
Ruta inclusiva teatralitzada al Parc del Montnegre i el Corredor | Oriol Clavera / Diputació de Barcelona

Els espais naturals són el millor escenari possible per integrar natura, cultura i història mitjançant l'expressió artística i el llenguatge simbòlic del teatre. Aquestes rutes teatralitzades, dirigides a tothom, faciliten l'accés tot pensant en la diversitat funcional de la població. La participació és gratuïta i per a totes les edats. A més a més, es pot demanar un intèrpret de llenguatge de signes i el préstec de material adaptat per a la millora de la mobilitat.

Al Parc Natural del Montseny: Aigua, un viatge pels sentits es fa a l'itinerari adaptat de la font del Frare, vorejant la riera de Santa Fe, de la mà de personatges singulars. Es representarà els dies 22 d’abril, 13 de maig, 10 de juny, 15 de juliol, 23 de setembre i 21 d'octubre a les 12 h.

Al Parc del Montnegre i el Corredor: Camins, un viatge pels sentits, aquesta ruta teatralitzada transcorre pels entorns del santuari del Corredor, per una part de l'itinerari "La plana del Corredor". De la mà de personatges singulars, la ruta transcorre per poc menys d'un quilòmetre i mig de llargada, s'explora la natura amb els cincs sentits. Té una hora de durada i es representarà els dies 8 d’abril, 6 de maig, 3 de juny, 8 de juliol, 16 de setembre i 15 d’octubre a les 12 h.

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona duu a terme accions encaminades a facilitar l'accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d'alguns col·lectius per realitzar activitats (itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques, activitats escolars,…) que s'ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l'accessibilitat de tothom.

Dins l'àmbit del Conveni de col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, s'estan duent a terme alguns projectes per adaptar itineraris senyalitzats i programes pedagògics al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials.