L'alcalde de Vallgorguina retira les carteres de dues regidores

Joan Mora justifica la mesura perquè totes dues tenen intenció de presentar-se a les properes eleccions municipals amb un altre grup polític

30 de març del 2017
Actualitzat el 31 de març a les 15:50h
El fins ara govern municipal de Vallgorguina. Al centre de la imatge l'alcalde Joan Mora, a la dreta Anna Sánchez i la segona per l'esquerra Sònia González
El fins ara govern municipal de Vallgorguina. Al centre de la imatge l'alcalde Joan Mora, a la dreta Anna Sánchez i la segona per l'esquerra Sònia González | AJV
L'alcalde de Vallgorguina, Joan Mora, ha retirat les carteres de les regidores del grup municipal del PDECat, Anna Sánchez i Sònia González. El batlle justifica la mesura després que les pròpies regidores li hagin comunicat que a les properes eleccions municipals tenen intenció de presentar-se amb un altre grup polític que no s'ha especificat.

Davant d'aquesta situació de pèrdua de confiança Joan Mora considera que no seria correcte "que les dues edils segueixin ocupant la responsabilitat de les seves carteres mentre estan o bé negociant amb altres partits del municipi o bé muntant una candidatura diferent", diu amb contundència l'alcalde de Vallgorguina. També ha volgut recordar que abans de comunicar les seves intencions les dues regidores ja havien tingut contactes amb altres persones, entre les quals alguna vinculada a l'equip de govern que li han ofert encapçalar la nova llista.

Les dues regidores que no tenen intenció de dimitir seguiran com a regidores dintre del grup però sense cap responsabilitat i les seves carteres ja han estat redistribuïdes. D'aquesta manera, Anna Sánchez, que també era la número dos de la candidatura del PDECat, ha deixat de ser 2a tinent d'alcalde, càrrec que ara ocupa Xavier Blanquer i Rosa Cornet és la 3a tinent d'alcalde. També era la regidoria d'Educació a partir d'ara l'ocupa Rosa Cornet i la de Barris que compartia amb Sònia González, la portaran entre el propi alcalde Joan Mora i José Terribas.

Sònia González també tenia fins ara la cartera de Medi Ambient, ara ha passat a ser responsabilitat d'Adrià Rovira.

"Dia trist"

Les dues regidores han explicat amb un comunicat la seva situació. Diuen que per elles és "un dia trist" ja que "ens han fet fora de l'actual govern de CiU, retirant-nos les nostres regidories". Remarquen que seguiran sent regidores treballant pel poble i per a la seva gent "com hem estat fent fins ara".

Acaben dient que estan a disposició dels veïns pel que calgui en el moment de "començar una nova etapa".

Assenyalar també que malgrat la retirada de carteres a les dues regidores, el grup municipal del PDECat segueix tenint majoria absoluta en el ple ja que en les darreres eleccions municipals va obtenir vuit dels onze regidors.
 
 
Arxivat a