Onada de robatoris en zones aïllades del Parc Natural del Montseny

En els darrers mesos entre els municipis de Sant Pere de Vilamajor i Montseny que se sàpiga s'han comptabilitzat prop d'una trentena de robatoris

29 de març del 2017
Actualitzat el 30 de març a les 16:51h
Una de les portes esbotzades al Veïnat de Santa Susanna de Sant Pere de Vilamajor
Una de les portes esbotzades al Veïnat de Santa Susanna de Sant Pere de Vilamajor | NBM
Veïns del Veïnat de Santa Susanna, en el terme municipal de Sant Pere de Vilamajor i del poble de Montseny, tots dintre del Parc Natural del Montseny, es troben en estat d'alerta  per l'onada de robatoris que han patit en els darrers mesos en els seus domicilis, bàsicament masies aïllades. D'acord amb les explicacions que Oriol C-L, un dels portaveus dels veïns, ha fet a NacióBaixMontseny, aquesta situació els supera ja que se senten desprotegits i impotents sense saber massa bé com han d'actuar, més enllà de denunciar els fets als mossos d'esquadra.

De moment, els veïns s'estan organitzant i en aquest sentit han creat un grup de whatsapp per poder-se avisar en cas de notar algun moviment sospitós i demanen més control i vigilància policial a la zona. En els darrers mesos entre els dos municipis que se sàpiga s'han comptabilitzat prop d'una trentena de robatoris "encara que sabem que alguns no els denuncien", ha dit Oriol C-L.

També han tingut reunions, en el cas dels veïns de Sant Pere de Vilamajor, amb l'alcaldessa Pamela Isús perquè traslladi a la Diputació de Barcelona, com a administració gestora del Parc Natural del Montseny, la necessitat que els deixin posar cadenes en alguns camins per dificultar l'arribada dels lladres fins les masies "ens trobem que en tractar-se de camins públics no els podem tallar", diu el portaveu dels veïns.

Coneixement de la zona

Tant els veïns afectats com els mossos d'esquadra tenen algunes sospites de qui podrien ser els possibles autors dels robatoris, però fins ara no s'ha pogut fer cap detenció i les investigacions segueixen el seu curs. En qualsevol cas, el que està clar és que els lladres tenen la zona molt ben controlada encara que en alguns llocs no sigui fàcil d'arribar-hi "saben si som a casa o no". I quan volen entrar no tenen miraments, "utilitzen la violència que calgui contra el patrimoni", diu Oriol C-L. En aquest sentit esbotzen portes, rebenten finestres o arrenquen reixes "no els importa els impediments que hi puguin trobar".

L'objectiu dels lladres són els diners però també eines de bosc que es puguin revendre bé, coure, escultures de bronze o qualsevol material que el faci peça i que en puguin treure un benefici econòmic.
 

Barrots de finestres arrencades pels lladres Foto: NBM

 

Les masies del Parc Natural del Montseny desprotegides Foto: NBM