Inaugurat el primer centre de recepció de caça de senglar al poble de Montseny

Al Parc Natural del Montseny es poden capturar en un any prop de 2.000 porcs senglars

24 de març del 2017
Actualitzat el 26 de març a les 12:19h
Càmera refrigeradora de porcs senglars a l'Escorxador de Montseny
Càmera refrigeradora de porcs senglars a l'Escorxador de Montseny | Jordi Purtí
El municipi de Montseny ha inaugurat aquest divendres a la tarda un punt de recollida de caça annexa a les actuals dependències de l'escorxador municipal. Es tracta d'una nova línia de recepció d'animals procedents de caça, principalment de senglars, i és la primera d'aquestes característiques que es construeix a la demarcació de Barcelona i que ha estat finançada per la Diputació de Barcelona amb una inversió que volta els 60.000 euros.
 
L'objectiu d'aquesta instal·lació és ser centre de recepció dels exemplars de caça abatuts pels caçadors en l'àmbit del Parc Natural del Montseny, en el que oficialment es capturen més de 2.000 porcs senglars en temporada de caça. Aquesta xifra augmenta any rere any, superant-se de vegades el centenar de peces capturades en una sola jornada de caça.

En aquest moments, fins a 14 colles de caçadors del senglar utilitzen les instal·lacions de l'escorxador municipal, en dies no coincidents de matança, com a punt de recepció de les peces capturades amb la finalitat de poder realitzar-se el control sanitari corresponent i facilitar-ne la comercialització de la seva carn, tal com ha destacat el diputat adjunt d'espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer.

Comercialitzar la carn de caça de senglar per al consum humà

Amb aquesta instal·lació es possibilita la comercialització d'aquesta carn de caça per al consum humà, a partir de la seva transformació en diversos productes de consum. La carn de senglar és un producte que s’està introduint en el mercat català a partir d'empreses que la tracten per elaborar productes com ara els embotits, especialment llonganisses, però també hamburgueses i altres derivats, així com per a la seva exportació a països europeus on és especialment preuada i valorada, ha destacat l'alcalde de Montseny, Alfons Planas.

Les actuals instal·lacions de l'escorxador municipal de Montseny tenen una capacitat de tractament molt reduïda, especialment pel que fa a la refrigeració i la utilització de l'espai, que és coincident amb la matança d'oví.
 

El diputat adjunt d'Espais Naturals visitant les noves instal·lacions de l'escorxador Municipal de Montseny Foto: Jordi Purtí