poesia

Sant Celoni celebra el Dia Mundial de la Poesia en dotze idiomes diferents

L'Oficina de Català de Sant Celoni i la Biblioteca l'Escorxador es van sumara la celebració amb l'organització d'una lectura de poemes

per Redacció , 23 de març de 2017 a les 17:38 |
Dia Mundial de la Poesia a Sant Celoni | AJSC
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia. Per festejar-lo la poetessa Antònia Vicens ha escrit el poema La poesia, que s'ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.

L'Oficina de Català de Sant Celoni i la Biblioteca l'Escorxador es van sumar, dimecres 22 de març, a la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb l'organització d'una lectura de poemes, en què hi van assistir una cinquantena de persones.

 
En el transcurs de l'activitat, la qual s'emmarca en els diversos actes que s'han fet arreu,  es van adreçar unes paraules d'agraïment per la participació i, alumnes dels Cursos de Català van llegir el poema La poesia en català i en la seva llengua materna – alemany, anglès, àrab, castellà, eusquera, francès, gallec, italià, mandarí i romanès. Igualment, en Pablo del bàsic 1 el va traduir el poema en portuguès i també es va poder escoltar.


A més a més, es van recitar altres poemes en català, castellà i rus i, en Joan, usuari de la Biblioteca, en va versificar un poema de creació pròpia;  i... aprofitant que era el Dia Mundial de l'Aigua es va poder escoltar el poema Font de Sant Marçal de Guerau de Liost.

 

 

Participació