L'Ajuntament d'Arbúcies aprova una guia per a la contractació pública, responsable i social

La guia és una nova eina per lluitar contra l’exclusió laboral i per promocionar l’economia social i solidària

Redacció
23 de març del 2017
Actualitzat a les 14:22h
L'Ajuntament d'Arbúcies treballarà amb empreses que facilitin la integració social
L'Ajuntament d'Arbúcies treballarà amb empreses que facilitin la integració social | AJA
L'Ajuntament d'Arbúcies aprova una guia per a la contractació pública, responsable i social. Aquesta guia serveix de marc regulador per aquelles empreses que vulguin licitar en diferents ofertes de contractació municipal. La guia exigeix a les empreses licitadores que facilitin la integració laboral de persones en risc d'exclusió. També la integració de col·lectius vulnerables com el cas de persones amb alguna discapacitat física o intel·lectual. El segon objectiu és incrementar la col·laboració municipal en la gestió de serveis amb empreses d'economia social i solidària.
 
Amb aquesta guia, el consistori arbucienc estableix un seguit de mesures socials d'obligat compliment per totes les empreses que vulguin optar a treballar amb el consistori. Els valors ètics en l'àmbit empresarial, la responsabilitat social i la gestió democràtica de les empreses passen a ser pilars fonamentals de les convocatòries públiques a Arbúcies.
 
En una primers fase, la guia s'aplicarà de manera sistemàtica en l'àmbit dels serveis educatius i d'atenció a les persones gestionats des de l'ajuntament. En la resta d’àrees l'aplicació es farà, inicialment, de manera discrecional, en funció del servei i el criteri tècnic.
 
"Aquesta eina suposa una nova passa endavant en el camí que Arbúcies ha traçat per teixir relacions econòmiques, entre els sectors públics i privats, més justes i ètiques que facilitin la integració social i laboral de col·lectius en risc, i impulsar la col·laboració amb empreses responsables socialment", afirma el regidor Jaume Salmeron, responsable de l'àrea d'Atenció a les Persones a l'Ajuntament d'Arbúcies.
 
 
Arxivat a