museu del bosc

Suport del Govern de la Generalitat al Museu Europeu del Bosc a Sant Celoni

La portaveu del Govern, Neus Munté, ho ha anunciat en la roda de premsa dels acords de l'executiu d'avui

per Redacció , 21 de març de 2017 a les 15:38 |
Una de les reunions del Govern de la Generalitat
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern dona suport institucional al projecte de creació del Museu Europeu del Bosc a Sant Celoni. L'anunci fet aquest matí coincideix amb la celebració --el 21 de març-- del Dia internacional dels boscos instaurat per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura.

Aquest projecte contempla que s'ubiqui a Sant Celoni un centre de referència europea en la divulgació del coneixement integral dels sistemes forestals i les seves funcions des d'una perspectiva del segle XXI. Està concebut com una institució avançada per fomentar el coneixement i la participació en la comprensió dels processos essencials dels boscos i els seus valors associats vinculats al medi ambient.

 
Catalunya és un país de boscos, amb un 64% de la nostra superfície forestal, amb poc més de 2 milions d’hectàrees i un increment d’entre 3 i 4 milions de m3 l’any en  masses forestals. Uns dades indiquen que el terreny forestal es pot considerar una autèntica infraestructura verda de Catalunya i, per tant, amb un alt potencial social, mediambiental i econòmic.

 
 

 

Participació