Recuperat un niu de vespa Velutina a Gualba

"És una feina d'enginyeria perfecta", diu Antoni Armengol

per Redacció , 20 de març de 2017 a les 13:03 |
Niu recuperat a Gualba de vespa Velutina (vespa asiàtica) | Toni Armengol
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'empresa Anura Montseny ha recuperat divendres de la setmana passada un niu de vespa Velutina (vespa asisàtica). La seva ubicació era a la riera de Gualba i quan va ser detectat ja no tenia activitat.  En aquest sentit, Toni Armengol, recorda una vegada més que "realment és quan tenen activitat que s'hauria d'intervenir per eliminar-lo ja que quan les vespes abandonen el niu (recordem que les obreres i reina es moren i les femmelles fecundades, l'abandonen per no tornar-hi mai) passa a ser un element decoratiu totalment inofensiu penjat d'un arbre".

Uun element que Armengol insisteix que ens hi haurem d'acostumar i que formarà part del nostre del nostre paisatge i que no té sentit despenjar-lo a no ser que es tingui un interés, per exemple, per poder-lo estudiar i poder entendre millor com poder fer el seu control.Els nius de vespa Velutina són estructures fetes d'una pasta de paper que elaboren les mateixes vespes, i que mentre el niu és actiu li fan manteniment, i quan l'abandonen un cop entrat l'hivern, fa que aquesta mateixa falta d'activitat, les inclemències meteorològiques que haurà de suportar faran que aquest caigui per si sol.

A les fotografies el niu està sense l'envoltori que el protegeix i es poden observar els pisos, les cel·les i columnes que li donen una gran estabilitat, "realment una gran feina de precisió, una obra d'enginyeria perfecte", emfatisa Antoni Armengol. 


Aquest és el segon niu localitzat al Baix Montseny. El primer va ser en un arbre de la llera del Pertegàs al seu pas per Sant Celoni i que tal com va informar NacióBaixMontseny va ser despenjat pels agents rurals i els bombers de la Generalitat el passat mes de febrer.

 

 

Participació