handbol

El CH Sant Esteve organitza una tecnificació «Keeper-Simulator» per entrenar porters

L'activitat es durà a terme durant quatre tardes consecutives (de dilluns 10 d'abril a dijous 13, de 17h a 20h) al pavelló Els Quatre Hereus

per Redacció, 17 de març de 2017 a les 17:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El Club Handbol Sant Esteve de Palautordera organitza una tecnificació específica per a porters i porteres d'handbol que vulguin millorar el seu nivell, però que principalment vulguin descobrir nous aspectes a treballar i noves fórmules per a l'augment del rendiment esportiu.


L'activitat, que es durà a terme durant quatre tardes consecutives (de dilluns 10 d'abril a dijous 13, de 17h a 20h) al pavelló Els Quatre Hereus, té una singularitat respecte altres activitats dedicades al porter: l'ús de la tecnologia "Keeper Simulator". Es tracta d'un simulador virtual -com un videojoc-, gràcies al qual el porter efectua els jocs d'entrenament al seu nivell. Per això és igual de vàlid per a un principiant de 6 anys com per a un veterà de 40.

"Ens hem fixat en la fórmula 1 o l'aviació, on l'ús de simuladors ha permès reduir molts costos i ser molt analítics en l'entrenament", explica Pau Ventura, director del club i creador del simulador virtual de porters. La màquina ofereix infinitat de variants que permeten entrenar cadascun dels detalls del joc. I és que fer de porter d'handbol és gairebé un esport diferent i requereix un entrenament totalment específic.


La idea principal és passar-ho bé entrenant, superar-se i variar cada dia els jocs. Els porters aprenen un munt de coses gairebé sense adonar-se'n, només "jugant" a la màquina. "Moltes activitats adreçades al porter s'han basat tradicionalment en fer estiraments de les cames, desplaçaments i moviments explosius i exercicis coordinatius (la qual cosa està molt bé). Però nosaltres entenem que la clau és la comprensió de la situació de llançament per part del porter, el que permet a un porter seguir millorant més enllà de l'estona d'entrenament específic", expliquen des del club.

El CH Sant Esteve ja l'utilitza


"Fa dos anys que vam començar el projecte del simulador, i l'hem anat millorant amb noves versions pràcticament cada setmana. Amb aquesta tecnologia entrenem els porters del CH Sant Esteve des de fa un breu temps i, de moment, ha repercutit molt positivament tant en el rendiment com en la motivació dels esportistes".


D'altra banda, la tecnificació també comptarà amb la participació d'en Jordi Rosell, entrenador de porters del club i membre del cos tècnic del FC Barcelona Lassa, i d'en Jordi Planas, capità del sènior masculí "A" de Sant Esteve i màxim golejador estatal del moment, que aportarà el punt de vista del llançador a l'hora de batre el porter. Amb la col·laboració d'altres entrenadors del club. 

L'activitat és gratuïta i oberta a tots els nivells i a totes les edats (tant nois com noies). És obligatori fer la reserva per e-mail: info@chsantesteve.cat (fins el 3 d'abril de 2017).

 

 

Participació