Súmate aplaudeix l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Celoni al Pacte Nacional pel Referèndum

L'entitat independentista de castellanoparlants anima a tots els municipis catalans a fer-ho

Redacció
17 de març del 2017
Actualitzat a les 14:25h
Manel Bueno i Montse Sánchez
Manel Bueno i Montse Sánchez | Sumate
En el passat ple municipal de Sant Celoni, es va aprovar l'adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum amb els vots a favor del PDECat, ERC i CUP, l'abstenció del PSC i l'absència d'ICV. En aquest sentit, l'entitat independentista de castellanoparlants, Súmate, ha fet pública una nota en la qual encoratja els 948 municipis catalans perquè s'hi adhereixin.
 
El passat 23 de desembre de 2016, es va constituir el Pacte Nacional pel Referèndum, on totes les entitats sobiranistes en formen part, entre elles Súmate. El propòsit és el d'impulsar un pacte entre els governs de l'Estat i de la Generalitat que permeti la celebració d'un Referèndum eficaç i vinculant, perquè la ciutadania catalana pugui votar sobre el seu futur polític com a nació.
 
El vice-president jurídic de l'entitat, Manel Bueno, expressa que la prioritat és celebrar el referèndum, sí o sí, i que la gent pugui decidir el futur del nostre país. "Naturalment que Súmate farà la seva campanya pròpia sobre el referèndum, amb missatges clars per guanyar el sí. També som conscients que l'Estat farà tot el possible perquè el referèndum no es celebri, però estem segurs que es farà". Recorda que és la voluntat del 80% de la ciutadania catalana, és la voluntat del mandat democràtic i d'un govern que està treballant incansablement per tenir tot a punt per convocar i fer el referèndum.
 
Per Manel Bueno, "els ajuntaments juguen un paper molt important, perquè els referèndums es fan als pobles, al territori, i les institucions locals han d'estar al servei del que demana la ciutadania. Per això, que els ajuntaments es comprometin amb el pacte al referèndum és molt important, perquè és el compromís institucional i democràtic". Pel vice-president, la democràcia no s'inhabilita, sinó que s'exerceix, i amb totes aquests accions de suport i de compromís, el món local exerceix la democràcia.
 
També afirma que "desitjaria que partits com el PSC, que sempre han interposat l'esperit democràtic per damunt de tot, i que en el seu dia estaven a favor del dret a decidir, s'apuntessin i s'adhereixin al Pacte, qüestió molt llunyana avui per avui". El PSC descarta adherir-se al Pacte pel Referèndum, tot i que els seus representants de Sant Just Desvern van votar-hi a favor, als quals felicita. Perquè preguntar a la gent és el millor gest de llibertat, fraternitat, de democràcia.
 
"M’hagués agradat que a Sant Celoni, per exemple, el PSC hagués fet el mateix que els seus companys de Sant Just, o el que han fet a l'Ajuntament de Girona, on el grup municipal socialista ha donat suport al president Mas, Ortega i a Rigau per haver estat inhabilitats pel 9-N. Està clar, que els vots en contra i les abstencions, solament demostren i evidencien, la submissió al tripartit PP-PSOE i C’S de Madrid", assegura el dirigent de Súmate.
 
Per això, expressem com a entitat, el rebuig a la sentència d’inhabilitació. La judicialització de la política i de la democràcia que ha portat al Govern espanyol ha disfressar-se de jutges del TSJC per a inhabilitar a més de 2 milions de persones que ens vam expressar democràticament en les urnes el 9-N. No podran inhabilitar la veu del poble.
 
Des de Súmate, cridem a la mobilització, i animen a tothom a participar de totes les accions de suport a favor de la democràcia. I ens mobilitzarem perquè tots els territoris de castellanoparlants sàpiguen que vol dir fer-se el referèndum, i naturalment que vol dir votar pel sí, “la construcción de un nuevo país juntos”.
 
Arxivat a