Es preparen les jornades del Combat d'Arbúcies dels dies 1 i 2 d'abril

Les jornades de divulgació històrica, que arriben a la seva quarta edició, incorporen també la vida al Montseny el 1700

Redacció
14 de març del 2017
Actualitzat a la 13:53h
Els Miquelets tornen a Arbúcies
Els Miquelets tornen a Arbúcies | AJA
Arbúcies ja es prepara per a la realització de les Jornades de Recreació Històrica del Combat. Aquestes jornades, que arriben a la seva quarta edició, recreen els fets ocorreguts el 14 de gener de 1714 quan en plena Guerra de Successió el Sometent d'Arbúcies va infligir una contundent derrota a les tropes borbòniques.
 
A més, aquest any s'hi suma com era la vida de la gent que vivia al Montseny durant el  segle XVIII pel que podrem gaudir de moltes novetats en el seu programa, com l'escudella del sometent o la representació de la Teresa d'Arbúcies, una dona del poble la nit en què s'organitza el sometent per enfrontar-se el matí següent a les tropes valones
 
En aquestes jornades, hi participen els grups de Miquelets de Girona, Miquelets de Catalunya i l'Associació Moià que recrea un regiment d'Hússars Hongaresos. Així com també els Escudellers de Castellterçol que dissabte al vespre oferiran una escudella per a 400 persones. L'escudella està basada en receptes molt antigues i es tracta del que es coneixia com Escudella de Nadal que contenia com a mínim 4 carns (els 4 Evangelistes).
 
 
Arxivat a