Es presenta a Sant Celoni «Llavis que tremolen», un recull de contes sobre la superació de la dona

La llibreria els 4 gats i la secció local d'ERC han estat els organitzadors de la presentació del llibre de Glòria Massagué

Redacció
09 de març del 2017
Actualitzat a les 15:28h
Presentació de lLlavis que tremolen a Sant Celoni
Presentació de lLlavis que tremolen a Sant Celoni | NBM
Amb motiu de la commemoració del 8 de març Dia Internacional de la Dona, A Sant Celoni s'ha acollit la presentació del llibre "llavis que tremolen", un recull de contes sobre la superació de la dona. L'escriptora Glòria Massagué, de Riells i Viabrea, i la il·lustradora Carme Tena, de Fogueres de Montsoriu, han estat les encarregades d'explicar al públic assistent amb la sensibilitat artística que tenen, el contingut del llibre, la intenció del mateix, i l'esperit de superació de les dones. Es tracta d'un recull de 25 contes que reflecteixen la superació de la dona davant de situacions adverses i que alhora reivindiquen la seva llibertat.

En el decurs de l'acte, les autores van explicar com es van inspirar i les dificultats que van haver d'afrontar a l'hora de plasmar l'emoció en els relats i els dibuixos. Per a Glòria Massagué - una poeta de la realitat- "ha estat una obra compromesa personalment, que li ha fet perdre més d'una llàgrima, ja que tots els contes es basen en personatges reals amb vivències dures, i plasmar-ho en un relat és difícil emocionalment, però aquí està, i ha de servir per reflexionar sobre l'entorn dur que pateixen moltes dones en la seva vida diàriament".

Per altra banda, Carme Tena – pintora de somnis-, expressa "la vitalitat i sentiments de cadascuna de les seves il·lustracions, que volen transmetre les sensacions de cada conte,  amb força i alhora tendresa".

El jurista i expert em seguretat, Manel Bueno, va ser l'encarregat de presentar el llibre i va analitzar la situació actual de la dona a Catalunya, exposant les diferències que avui en dia encara hi ha entre un i altre gènere. Per a Bueno és una obra que reivindica la llibertat de la dona, on literatura, poesia, sentiments, colors, genialitat, excepcionalitat, senzillesa i humilitat, tendresa i realitat, s'ajunten entre autora i il·lustradora aconseguint "un llibre especial i gran".

L'acte el va presentar la Magalí Miracle, primera tinent d'alcalde i regidora de Comunitat de l'Ajuntament de Sant Celoni, responsable de les polítiques d'igualtat del municipi. En la seva intervenció va fer referència a la importància de lluitar per aconseguir la igualtat efectiva i plena de les dones. "Llavis que tremolen" és un llibre que combina diferents històries plenes d'emocions amb il·lustracions que reflecteixen l'essència que transmet cada conte.
 
 
 
Arxivat a