Tortell Poltrona encèn la pila carbonera de Cànoves

La Mostra de Carboneig serveix per mostrar, en temps real com s'elaborava antigament el carbó vegetal

Redacció
07 de març del 2017
Actualitzat a les 8:44h
El pallasso Tortell Poltrona convidat a l'encesa de la pila carbonera de Cànoves
El pallasso Tortell Poltrona convidat a l'encesa de la pila carbonera de Cànoves | NBM
El pallasso de Sant Esteve de Palautordera, Tortell Poltrona, ha estat el convidat de la 13a Mostra de Carboneig de Cànoves que organitza l'Associació el Suí i que va tenir lloc aquest diumenge al Camp de Sota la Rectoria d'aquest municipi vallesà. El fundador del Circ Cric i de Pallassos Sense Fronteres, va ser l'encarregat d'encendre la pila carbonera que amb una combustió acurada la llenya d'alzina es convertirà en carbó.

L'encesa de la carbonera és un acte molt esperat perquè els carboners i els seus ajudants han construït durant dues setmanes la cabana per dormir i la pila carbonera de 30.000 Kg. de llenya d'alzina. La Mostra de Carboneig serveix per mostrar, en temps real, com s'elaborava antigament el carbó vegetal, que va ser una de les principals actvitats econòmiques del Montseny, fins l'arribada dels combustibles fòssils.
 
Fins als dies 25 i 26 de març, en què es traurà el carbó de la pila, l'organització ha preparat activitats obertes a tothom, com ara una ruta de carboners o una exhibició de tallada de troncs.