L'Ajuntament d'Arbúcies acomiada 11 treballadors

A partir d'aquesta reestructuració la plantilla serà de 84 treballadors i afecta a pràcticament totes les àrees municipals

per NacióBaixMontseny , 27 de juliol de 2012 a les 15:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies, i Jaume Salmeron, regidor d'Organització i Recursos Humans Foto: DBM

L'Ajuntament d'Arbúcies finalment acomiadarà 11 treballadors, així ho ha comunicat Jaume Salmeron, regidor d'Organització i Recursos Humans. Justifica la decisió pel fort endeutament de 9,3 milions d'euros en un context de crisi i un moment molt complicat amb una plantilla de 95 treballadors. "És una decisió difícil, traumàtica que no ens agrada, però ara no hi ha altre remei", ha explicat el regidor arbucienc a BaixMontseny.info .


Salmeron diu que s'ha arribat a aquesta situació per l'herència que ens han deixat governs anteriors i també pel Pla d'Ajust que ens ve fixat del govern central i que l'Ajuntament va aprovar a finals del mes de març. "Amb l'escenari actual els ajuntaments ja no controlem", es lamenta el regidor d'Organització i Recursos Humans. El consistori d'Arbúcies, a banda de l'endeutament desmesurat que té es troba amb un Pla d'Ajust a 10 anys i un Pla de Sanejament a tres anys "estem al límit de la intervenció com ajuntatament", recalca Salmeron.

Sense acord amb el comitè


El regidor responsable dels treballadors ha explicat que durant el mes d'agost reorganitzaran els llocs de treball municipals ja que pràcticament totes les àrees s'han vist afectades per l'ER0 que ha acabat amb 11 treballadors que perdran la feina. àrees com comunicació, joventut, cultura, biblioteca, promoció econòmica o la llar d'infants hauran d'ajustar-se a la nova realitat.

Tanmateix ha explicat que les negociacions amb el comitè han estat llargues perquè es van  iniciar el mes de març i han acabat aquest mes de juliol sense que hi hagi hagut acord. Els treballadors, malgrat que la proposta inicial era extingir 20 llocs de treball, no han acceptat una segona rebaixa de sou, després de dos anys de sous congelats i una rebaixa del 5%. Com diu Salmeron, s'han de rebaixar tots els capítols del pressupost, entre els quals hi ha el del Personal que suposa un 43% del total. és a dir, l'equip de govern considera que per quadrar els comptes s'han de rebaixar 167.500 euros del capítol 1.


Pagament a empreses

Jaume Salmeron també fa una altra reflexió. Gràcies al Pla d'ajust l'Ajuntament ha pogut pagar 2,7 milions d'euros que es devien a proveïdors "amb aquest pagament també hem evitat que les empreses haguéssin de tancar per falta de liquidesa i, per tant, salvat treballadors d'altres empreses que podrien haver estat acomiadats", conclou el regidor de l'Ajuntament d'Arbúcies.

 

Participació