Els B6B que han treballat el niu de la vespa Velutina de Sant Celoni guanyen la FLL d'UK

L'equip B6 Berrellium va demanar informació al celoní Antoni Armengol després d'escoltar una entrevista a Ràdio Vitamènia de Santa Maria de Palautordera

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat el 02 de març a les 16:33h
L'equip B6 Berrellium
L'equip B6 Berrellium | B6B

A partir del minut 3:23:44 participació i en el minut 7:26:00 lliurament de premis (First Lego League)

L'antic equip Dalton BRobots que ara s'anomena B6 Berrellium segueix aconseguint victòries importants a nivell internacional. Participarà com a representant d'UK i Irlanda, a la final mundial que se celebrarà a Sant Louis (EUA), del 26 al 29 abril 2017. La final UK i Irlanda va tenir lloc el passat diumenge 26, a Bristol entre els 48 equips guanyadors de les seves demarcacions respectives. B6 Berrellium, està format per quatre germans de La Garriga: Albert (15), Quim (15), Joan (13) i Lluís (11) Borrell Ribas i dos germans anglesos: Iona (11) i Oscar (15) Berry.

Un dels fets més anecdòtics, és que aquests nois estan sent entrenats per Carlos Mateo a través d'Skype des de Sant Pere de Torrelló i puntuals viatges a Anglaterra. B6 Berrellium va participar en el torneig classificatori de Stanborough que els va donar el pas a la final de Bristol en la qual han estat els guanyadors.

Cal remarcar, que aquesta competició està composta de tres apartats: Disseny del robot, Projecte Científic i CoreValues. El primer apartat és el robot, sent el que encisa i atrau major nombre de joves. Es tracta d'un tapet amb unes 15 missions, sobre les que els 23.000 equips, desenvolupen el seu robot i accessoris de manera que en 2'30'' aconsegueixin el màxim nombre de punts.

Connexió Baix Montseny


El segon apartat és el científic, en el qual els joves han de desenvolupar un projecte al voltant del tema escollit per la First Lego League (FLL), (aquesta temporada 2016-2017 "Animal Allies") els equips FLL es posaran a la pell dels animals, amb una pregunta Què podem aconseguir quan ens ajudem els uns als altres?B6 Berrellium, veient els moltíssims problemes que estan patint les abelles i l'important que són per a la nostra vida, s'han dedicat a ajudar-les d'un nou enemic i depredador que és la Vespa velutina (vespa asiàtica) Nigritorax. Aquesta vespa, està apareixent ocasionalment al Regne Unit i es proposa realitzar un treball preventiu.

El projecte per a la localització dels nius, que és en el que se centra B6 Berrellium, anomenat "Charles Butler project" ha estat presentat a la International Union of Conservation of Nature (IUCN), Invasive Spieces i la British Bee Keepers Association (BBKA), qüestió que ha interessat molt i més sabent que França, Catalunya i tota la cornisa cantàbrica de la Península està sent atacada per aquest insecte invasiu i depredador.

És remecarble la col·laboració amb Anura Montseny (Antoni Armengol-qui pot ser una persona vital per a l'evolució del projecte) amb seu a Sant Celoni, on experimentaran sobre el terreny, les idees que han sorgit per la difícil detecció dels nius d'aquestes vespes. La connexió entre B6 Berrellium i Antoni Armengol va ser possible, després d'escoltar una entrevista de Ràdio Vitamènia de Santa Maria de Palautordera.

I el tercer apartat és el CoreValues, on es practica la participació, el respecte i altres valors dins i fora de l'equip. El seu entrenador, agraeix la col·laboració i lliurament dels pares d'aquests sis nois: Clara i Lluís, Kate i Julian sense els quals tota aquesta aventura no hagués estat possible. Vol fer públic, la fortuna que té per compartir amb aquests nois aquestes gestes i la satisfacció que produeix, el veure'ls créixer i competir a nivells tan importants.