L'alcalde de Santa Maria de Palautordera utilitza per primera vegada la T-Mobilitat

En el marc del C, s’ha presentat tecnològicament la T-Mobilitat, podent fer validacions amb una targeta sense contacte, amb el mòbil, amb un rellotge i directament amb targeta de crèdit | Serà una realitat per als ciutadans a finals de 2018.

Redacció
01 de març del 2017
Actualitzat a les 14:52h
L'alcalde de Palau i president de l'AMTU utiliza la T-Mobilitat en el MWC
L'alcalde de Palau i president de l'AMTU utiliza la T-Mobilitat en el MWC | Amtu
El president de l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha assistit aquest dimarts a la presentació de la T-Mobilitat, que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha realitzat en el marc del Mobile World Congress. Durant l'acte, l'alcalde ha pogut comprovar, en primera persona, com funcionarà el nou sistema de pagament del transport públic mitjançant la tecnologia de xip sense contacte que es posarà en marxa amb la implantació de la T-Mobilitat.
 
La presentació ha tingut lloc a l'estand de l'ATM de Barcelona i han companyat el president de l'AMTU i alcalde de Santa Maria de Palautordera altres membres del Comitè Executiu de l'AMTU, representants dels municipis d'Arenys de Munt, Manresa, Montornès del Vallès, Premià de Mar, Sabadell, Sant Cugat de Vallès i Terrassa, i el director general de l'AMTU, Joan Prat.
 
En el transcurs de la presentació, s'ha dut a terme una demostració del nou mètode de pagament sense contacte que es posarà en marxa amb la T-Mobilitat. L'alcalde de Palau ha fet una simulació de pagament i validació d'un bitllet de transport públic, tot realitzant un circuit pel mateix estand de l'ATM. D'aquesta manera, els alcaldes han pogut comprovar el canvi radical que suposarà la implantació de la T-Mobilitat, ja que el nou sistema canviarà radicalment la manera com els usuaris fan servir el transport públic a Catalunya, amb un sistema de venda i validació més segur i personalitzat podent fer validacions amb una targeta sense contacte, amb el mòbil, amb un rellotge i directament amb targeta de crèdit.  Serà una realitat per als ciutadans a finals de 2018.