Sant Celoni acollirà una primera família de persones refugiades

El mes de març arribarà a Sant Celoni una família de persones refugiades provinent de Centreamèrica

Redacció
27 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:40h
Una de les concentracions portades a terme per rebre refugiats a Sant Celoni
Una de les concentracions portades a terme per rebre refugiats a Sant Celoni | Jordi Purtí
Mesos enrere, Sant Celoni es va mobilitzar per prepar-se de cara l'acollida de persones refugiades, que semblava seria massiva segons es desprenia del conflicte de Síria. Aleshores es va constituir la plataforma Sant Celoni Acull i també Baix Montseny Acull, que integra tot el moviment al territori.

La realitat és que el fluxos s'han aturat de manera prou coneguda i actualment es produeix tot just un lleu degoteig d'arribades. La Generalitat de Catalunya va fer una crida als ajuntaments, generant un fons de recursos per a l'acollida. L'Ajuntament de Sant Celoni va posar a disposició un habitatge i es preveu que a mitjàn de març arribi una primera familia que s’hi allotjarà, durant un any.

En aquest context, el dijous 23 de febrer ha tingut lloc una reunió de la plataforma ciutadana Sant Celoni i Baix Montseny Acull, en el transcurs de la qual s'ha definit el sistema per recaptar parament de la llar per a l'esmentat habitatge, així la manera com s'acollirà personalment les persones nouvingudes.

Aquesta família arriba sota el paraigua del programa d'acollida de refugiats de la Generalitat i tutelats per una ONG especilitzada en persones refugiades que els dona suport de tipus econòmic procurant integració i que puguin ser autònoms quan abans millor.
 
 
 
Arxivat a