Carles Puigdemont: «La cultura tradicional i popular és nacional»

El president de la Generalitat de Catalunya ho ha dit en el Ball de Gitanes de Sant Celoni d'on ha estat el convidat d'honor

26 de febrer del 2017
Actualitzat el 27 de febrer a les 19:36h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convidat d'honor del Ball de Gitanes de Sant Celoni
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convidat d'honor del Ball de Gitanes de Sant Celoni | Jordi Purtí
Més de mil cinc-centes persones han omplert un any més la plaça de la Vila de Sant Celoni pel Ball de Gitanes que enguany ha celebrat els 250 anys des de que se'n té constància documental. Per aquest motiu, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acceptat ser el convidat d'honor "La cultura tradicional i popular és nacional, pel seu compromís i per l'actitud de recuperació. No podríem parlar d'un país si no fos per aquest valor simbòlic que tenen aquestes tradicions", ha dit moments abans de començar la ballada.

Entre la balla d'avui i la Filferrada d'ahir gairebé tres-cents balladors han saltat a la plaça a més dels personatges del Vell i la Vella, el capità de cavalls, la trentena de músics i una altra trentena de diablots. I com sempre les músiques originals del Ball de Gitanes de Sant Celoni, la majoria peces del compositot Josep Ferrer i Torres: el Galop, l'Entrada de Ball, la Jota, la Contradansa, la Polca, la Polca Nova, el vals i la Filferrada.

I en l'inici d'un any de celebració d'aquests 250 anys de Ball de Gitanes s'ha fet saber que aviat es començaran els tràmits perquè aquesta tradició cultura sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Com és tradició el ball ha acabat amb el convidat d'honor ballant a la plaça i que quan s'ha anunciat per la megafonia d'una manera espontània bona part de la plaça ha cridat independència.

   
 

250 anys de ball de Gitanes a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Arxivat a