transició

Un documental recorda la mort d'un jove per un tret de la Guàrdia Civil a Hostalric

"Ombres de la transició: El cas d'Adolfo Bárcena" està dirigit pels historiadors Quim Fors i Santi Barrera i vol posar llum a un episodi fosc de la transició ocorregut el 20 de febrer de 1977

per Redacció , 22 de febrer de 2017 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest divendres 24 de febrer s'estrena a Hostalric el documental "Ombres de la transició: El cas d'Adolfo Bárcena" que tracta la mort en estranyes circumstàncies el 20 de febrer de 1977, d'aquest jove torderenc a causa d'un tret disparat per un membre de la Guàrdia Civil a Hostalric.


Quaranta anys després, un documental dirigit pels historiadors torderencs Quim Fors i Santi Barrera, vol posar llum a aquest episodi fosc de la història de la Transició a les nostres contrades. El documental aporta mitjançant la veu de vint testimonis i nombrosos documents inèdits fins ara, respostes a la majoria dels interrogants oberts. Tanmateix els fets es contextualitzen dins el període de la transició de la dictadura a la democràcia i mitjançant una revisió del fenomen migratori dels anys 50 i 60 a Tordera.

El documental, que es projectarà a la sala polivalent Serafí Pitarra a les nou del vespre, té una durada de 61 minuts i ha estat elaborat pel Centre d'Imatges i documentals de Tordera, realitzat per Videograf Girona i la banda sonora original és de Josep Miquel Calls

 

Participació