carnaval

La festa de Carnaval obrirà la celebració dels 250 anys de Gitanes a Sant Celoni

L'any 1767 el Ball de Gitanes ja es ballava a Sant Celoni.

per Redacció , 20 de febrer de 2017 a les 08:24 |
Ball de Gitanes a Sant Celoni | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les festes de Carnaval d'aquest any tenen més color de Gitanes que mai perquè el Ball de Gitanes de Sant Celoni celebra enguany els 250 anys. El farmacèutic celoní Miquel Draper, en un escrit de 1887, explica que desconeix quan es va començar a ballar aquest ball al poble, però afirma que l'any 1767 el Ball de Gitanes ja es ballava a Sant Celoni.

Si ens remetem a aquesta data, doncs, ja fa com a mínim 250 anys que les celonines i els celonins festegen els dies de carnestoltes ballant les Gitanes. El tret de sortida d'aquesta celebració tindrà lloc el proper divendres 24 de febrer, amb un cercavila amb entitats de cultura popular i tradicional de Sant Celoni, la presentació dels actes a la Sala Bernat Martorell i la inauguració d'un tast d'imatges d'aquests anys a can Ramis. Entre els actes de celebració destaca la novetat de la Filferrada el dissabte 25, amb el cercavila i el ball de gitanes de la colla del filferro, el tradicional ball de gitanes el diumenge 26, la realització del pregó de Festa Major, i de cara al 2018, una exposició i l'edició del llibre de les Gitanes a Sant Celoni.

 

Carnaval de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí 

 

Participació