Alumnes de l'Institut Baix Montseny commemoren les víctimes de l'Holocaust

Van ser presents a l'acte institucional de la Generalitat de Catalunya celebrat a Barcelona

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:52h
Alumnes a l'acte institucional de la Generalitat per recordar les víctimes de l'Holocaust
Alumnes a l'acte institucional de la Generalitat per recordar les víctimes de l'Holocaust | IBM
Alumnes de l'Institut Baix Montseny de Sant Celoni que participen en el projecte de l'Amical de Mauthausen i que aquest any faran un viatge al camp de concentració, seguint la línia de col·laboració que l'Ajuntament de Sant Celoni porta duent a terme els darrers anys van assistir el passat 30 de gener a l'acte institucional a la Generalitat de Catalunya recordant el  Dia Internacional de Commemoració en memòria de les víctimes de l'Holocaust. L'acte el van presidir el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

També va comptar amb el testimoni de la Dra Anna Bando, que ostenta el reconeixement de Justa entre les Nacions, i que va recordar  les persones que van contribuir al salvament de persones jueves durant el nazisme a Varsòvia; l'escriptora i catedràtica d'història i expresidenta de l'Amical de Mauthausen, Rosa Toran, i la historiadora i investigadora de la cultura alemanya, Rosa Sala, amb les conferències Josep Miret Musté, conseller de la Generalitat assassinat a MauthausenL'Holocaust també va arribar a Barcelona: el cas de la Jenny Kehr, respectivament.

A continuació va haver-hi un altre acte, a la plaça Sant Jaume i organitzat per l'ajuntament de Barcelona que va consistir en l'encesa d'una espelma per cada col·lectiu de víctimes del nazisme.

Del 5 al 8 de maig, set alumnes de l'Institut Baix Montseny viatjaran a Àustria acompanyats de la professora d'Història, Laura Sicart, per assistir a l'acte de commemoració de l'alliberament dels camps a Mathausen. Aquests són els alumnes que hi aniran: Mariona Gestí, Nayare Pina, Josué Fernández, Rubén González, Guillem Herrero, Laia Torrent i Maria Gómez,

Arxivat a