Cercavila a Montseny per denunciar els nous plans pel camí de les Illes a Sant Marçal

La nova acció de protesta convocada per la Coordinadora per a la salvaguarda del Montseny és per fer ben visible que "el conflicte segueix ben viu i que no cedirem fins que el projecte de carretera sigui retirat en la seva totalitat"

Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat el 28 de gener a les 8:29h
Nova acció de protesta contra la Carrtera de Les Illes a Sant Marçal aquest diumenge
Nova acció de protesta contra la Carrtera de Les Illes a Sant Marçal aquest diumenge | Jordi Purtí
El proper diumenge 29 de gener la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), amb el suport d'altres entitats ecologistes, portarà a terme un nou acte lúdic i de denúncia contra el projecte de carretera Illes-Sant Marçal que, segons les darreres informacions, ara passa a ser prerrogativa de la Diputació de Barcelona i del Departament de Territori i Sostenibilitat, remarca dla CSM.

Aquesta nova acció, sempre que el temps ho permeti, consistirà en una cercavila al poble de Montseny, acabant després amb una xerrada informativa pública, que programada a la plaça de la Vila del mateix poble. En el mateix acte s'informarà també de la reunió que la CSM mantindrà, el proper dimarts dia 31, amb els grups parlamentaris, al Parlament de Catalunya.

Per animar la cercavila es volia presentar la Salamandra del Montseny, un animal mitològic d'onze metres de llarg, però que per uns problemes tècnics irresolubles per aquest diumenge s'ha posposat l'acte per una altra data. La presentació es volia fer al municipi de Montseny per expressar el seu desacord amb el projecteste promogut per l'alcde que en consideració de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny "amenaça acabar amb la vida de milers d'amfibis i de rèptils, entre ells les salamandres, si la carretera s'acaba construint d'una o altra manera".

La nova acció de protesta, només quinze dies després de la manifestació a la rotonda de Campins, es convoca per fer ben visible que "el conflicte segueix ben viu i que no cedirem fins que el projecte de carretera sigui retirat en la seva totalitat", etziben des de la CSM. La convocatòria és a les onze del matí a l'aparcament de la rotonda d'entrada a Sant Esteve de Palautordera, per pujar posteriorment fins a Montseny, on es portarà a terme la cercavila i la xerrada informativa a les dotze del migdia.

En cas de que la climatologia amenaci d'impedir aquest acte, l'entitat ecologista ha preparat l'alternativa d'un local a Sant Esteve de Palautordera, on se celebraria una assemblea informativa i es decidirien les properes accions de protesta en defensa del Montseny.
 

Esboç de la Salamandra que no es podrà presentar per problemes tècnics Foto: CSM