Llinars del Vallès incorpora tres vehicles elèctrics a la flota municipal

L'alcalde, Martí Pujol, diu que l'Ajuntament s'estalvia diners de manteniment i afavoreix el medi ambient

per NacióBaixMontseny , 25 de juliol de 2012 a les 16:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès, diu que amb aquests cotxes l'Ajuntament hi surt guanyant en tots sentits Foto: Jordi Purtí

Avui dimecres, 25 de juliol, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, ha fet la  presentació de tres cotxes elèctrics, que ha adquirit l’Ajuntament per tal de reduir el consum energètic i afavorir el medi ambient. Es tracta d'una moto elèctrica, un renault twizy i una renault kangoo, que són vehicles que fa servir la brigada municipal i els serveis tècnics.  La presentació ha tingut lloc a la plaça dels Països Catalans.


L'alcalde ha explicat que recentment havien caducat alguns rentings dels vehicles que disposa el consistori i, davant la necessitat de renovar la flota s'han decidit pels vehicles elèctrics. Primer va ser la moto i ara s'hi han incorporat els dos cotxes. La voluntat de l'Ajuntament és anar renovant mica a mica tota la flota, manifesta Martí Pujol.

En aquest sentit, els únics vechicles que quedarien fora d'aquesta renovació són els de la policia municipal, ja que el tipus de feina que porten a terme ara, per ara no és viable. En qualsevol cas, altra cosa és la policia de proximitat.


Pujol destaca no solament l'afavoriment al medi ambient, sinó també l'estalvi econòmic que genera. Pel que fa al cotxe, el sistema elèctric té un cost d'1,5 euros cadea 100 quilòmetres, mentre que un de benzina amb el preu actual pot areribar els 8 euros cada 100 quilòmetres. A més, els cotxes elèctrics s'estalvien les revisions de canvi d'oli. El twizy pot fer 100 quilòmetres abans de tornar-se haver de carregar i la furgoneta en pot fer 135 de quilòmetres. El cost dels dos cotxes adquirits és de 36.780 euros però s'ha de descomptar un 35% de subvenció en el twizy i un 35% fins a un màxim de 6.000 euros en la furgoneta .

L'Ajuntament de Llinars del Vallès fa poques setmanes va inaugurar a l'aparcament públic ubicat al costat de la pista annexa un espai reservat per a la càrrega de les bateries dels cotxes elèctrics o híbrids.

 

Participació