L'Associació Cultural Frederica Montseny farà el pregó de Sant Proget a Palautordera

No s'han desvetllat els detalls del pregó però serà coral amb la intervenció de diversos membres de l'entitat

19 de gener del 2017
Actualitzat el 22 de gener a les 16:30h
Alguns dels membres de l'Associació Cultural Frederica Montseny en una parada de Sant Jordi
Alguns dels membres de l'Associació Cultural Frederica Montseny en una parada de Sant Jordi | Jordi Purtí
Aquest divendres 20 de gener comença la Festa Major de Sant Proget 2017, la festa d'hivern de Santa Maria de Palautordera. Com és habitual, el tret de sortida serà el pregó que es farà a la sala d'actes de l'Esplai a partir de les vuit del vespre. Enguany, l'encarregada de portar-lo a terme serà l'Associació Cultural Frederica Montseny, fundada fa quinze anys després de celebrar-se els recitals de Trobadors i Joglars.

La finalitat de l'entitat palauenca des del primer moment de la seva creació ha estat promocionar els temes culturals amb el sentit més ample de la paraula. L'Associació Cultural Frederica Montseny, actualment presidida per Charo Mallo, s'erigeix com el motor de dinamització i estudi de la realitat històrica, social i cultural del municipi, com és el cas de l'organització del Recital de Poesia, la publicació de la revista Bagant, la creació del Guardó Bagant i presentació de llibres i conferències.

Tanmateix treballa per la difusió del coneixement i reconeixement de la història i memòria local com a poble i comunitat com les Passejades de coneixement del patrimoni industrial palauenc, l'organització de l'exposició d'alcaldes de Palau del segle XX o la recent recuperació del Retaule de Sant Pere, entre d'altres iniciatives.
 
Pregó coral


Eduard Claver és un dels membres destacats de l'entitat i tot i que no ha volgut desvetllar com serà el pregó que encetarà la Festa Major de Sant Proget, sí que ha explicat que serà "un pregó coral en el qual hi intervindran diverses persones de l'entitat i hi haurà algunes sorpreses". Expressa la seva satisfacció perquè l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera els hagi escollit per ser els pregoners i que el seu objectiu és vincular-lo a les tasques que durant tot aquests anys han vingut fent.